Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Stelian Radu-Cacuci, Oradea

7 Mai 2014
Vizualizari: 710
Comentează add

50 de expozanţi pe aproape 300 de metri pătraţi de standuri sunt prezenţi la prima ediţie a Târgului Gaudeamus de la Oradea, deschis până pe 11 mai.

REPORTERII RADIO ROMÂNIA REPORTERII RADIO ROMÂNIA - Conține galerie foto

Organizat de Radio România, evenimentul va constitui şi cadrul pentru reluarea sau lansarea la Oradea a unora dintre proiectele iniţiate de Radio România, cum ar fi campania "Cărţile se întorc acasă" sau "Olimpici de nota 10".

“Cărţile se întorc acasă” este o campanie care are ca principal obiectiv constituirea, prin donaţii din partea expozanţilor şi a vizitatorilor, a unui fond de carte care va avea ca beneficiari biblioteci ale unor comunităţi subfinanţate din acest punct de vedere. Peste 86.000 de volume au îmbogăţit până acum patrimoniul unor biblioteci care nu mai primiseră de foarte mult timp fonduri pentru achiziţii. Cărţile care vor fi donate cu prilejul Târgului Gaudeamus Oradea vor ajunge în comunele Răbăgani (a cărei bibliotecă a fost distrusă într-un incendiu), Drăgăneşti şi Holod.

Prin "Olimpici de nota 10” postul public de radio promovează şi recompensează performanţele obţinute pe plan internaţional de către reprezentanţii la vârf ai învăţământului românesc.
Gaudeamus Oradea este cea mai nouă componentă a proiectului de anvergură naţională, pe care Radio România îl derulează de 20 de ani: Programul LECTURA. În prezent acesta include: două târguri de carte organizate în Bucureşti – Târgul Internaţional Gaudeamus  şi Târgul Gaudeamus Carte Şcolară - şi alte patru, reunite în Caravana Gaudeamus, derulate în centre culturale cu tradiţie (Cluj-Napoca , Craiova , Constanţa – Mamaia şi Oradea).

Corespondentul RRA în Bihor, Stelian Radu Cacuci, a stat de vorbă cu câţiva vizitatori şi editori prezenţi la Oradea începând de astăzi.


Etichete reporterii radio romaniaGaudeamustarg de carteOradea

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live