Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Marţi, 20 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Ştefan Daraban, Iaşi

20 Martie 2014
Vizualizari: 1011
Comentează add

La Iaşi are loc astăzi, cel mai mare Tîrg internațional de universități din România – RIUF.

REPORTERII RADIO ROMÂNIA REPORTERII RADIO ROMÂNIA - Conține audio

stefan-daraban-iasi

Şi-au anunţat prezenţa instituţii de învăţământ superior din vestul şi nordul Europei, precum şi reprezentanţi ai comisiei FULBRIGHT. Noutatea din acest an o reprezintă oferta educaţională a universităţilor din Emiratele Arabe Unite – toate cu ofertele lor educaţionale, condiţii de admitere, facilităţi oferite studenţilor internaţionali şi posibilităţile de angajare.
          Dincolo de informaţia nudă este atmosfera însufleţită peste aşteptările organizatorilor. Mii de tineri, elevi, din toate judeţele Moldovei, unii cu părinţii,  din clasele terminale a X-a, a Xl-a, a Xll-a, cu deosebire, dar şi studenţi şi absolvenţi de universitate – toţi s-au aratat interesaţi, de la primele momente ale Tîrgului, să se culeagă cît mai multă informaţie privitoare la condiţiile de studiu, la costurile privind şcolarizarea şi la cele de viaţă. Anglia, Danemarca, Belgia, Olanda, Emiratele Arabe, respectiv universitatea din Dubai sînt doar cîteva dintre posibilele destinaţii ale celor care doresc să urmeze sloganul tîrgului: ,,e timpul să pleci de acasă”.
            N-ar fi însă coplete informaţiile daca nu am spune că şi instituţiile de învăţămînt supeior din ţară s-au aratat interesate să-şi prezinte oferta deloc de neglijat. Ba, aş spune ca ademenirea cu care s-a prezentat, de exemplu, Universitatea ,,Al.I.Cuza” de la Iaşi, a avut un mare ecou, fiind subliniate pentru cei interesaţi legăturile pe linie de studiu cu peste 200 de universitaţi din lume, cu tot atîtea posibilităţi ca doritorii să opteze pentru cea mai veche universitate a ţării.
            Discuţiile, dublate de dorinţa tinerilor de a încerca să se pregătească şi în altă parte decît în Romania, au avut savoare în cele mai dese situaţii, unii imaginîndu-se deja în marile amfiteatre ale universităţilor de peste mări şi ţări. Dacă au de gînd să se mai întoarcă, după studii în Romania ? Nu, a fost răspunsul multor tineri intervievaţi.


Etichete reporterii radio romaniaIașiuniversitati

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live