Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga I, etapa a 10-a: FCSB – Academica Clinceni Sâmbătă, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Mădălin Iacob, Braşov

18 Februarie 2014
Vizualizari: 982
Comentează add

În România, oamenii care suferă de o boală gravă sunt de cele mai multe ori discriminați.

REPORTERII RADIO ROMÂNIA REPORTERII RADIO ROMÂNIA - Conține audio

madalin-iacob-brasov

Sunt concluziile unui amplu studiu privind nevoile persoanelor bolnave incurabil, realizat în judeţul Braşov şi care urmează să fie prezentat şi autorităţilor, astfel încât viaţa acestor persoane să devină una mai buna.

Exemplele le-am întâlnit, poate, cu toţii: bolnavii de cancer cărora unii medici din spital le vorbesc ca şi unui “mort în viață”; persoanele cu dizabilitati care se simt excluse de fiecare dată când ies afara din casă. Şi totuşi, toţi aceşti oameni fac parte din societate. Au nevoi şi au drepturi.

Studiul sociologic a fost realizat de Universitatea Transilvania din Braşov împreună cu Hospice Casa Speranţei, finatat printr-un grant de statul elveţian, care face o evaluare a nevoilor socio-medicale ale pacinților hospice, bolnavi incurabili și persoane cu dizabilitati. Peste 900 de adulţi bolnavi incurabili, si peste 150 de copii cu boli incurabile se află în jud Braşov în baza de date Hospice. După analiza studiului va exsista si o campanie media de sensibilizare a autorităților si societatii faţă de aceste probleme.


Etichete reporterii radio romaniabolnavidiscriminare

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live