Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' (continuare) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Cristina Moise, Buzău

18 Noiembrie 2013
Vizualizari: 1401
Comentează add

Un cămin pentru vârstnici din județul Buzău așteaptă subvențiile de la stat pentru a continua activitatea.

REPORTERII RADIO ROMÂNIA REPORTERII RADIO ROMÂNIA - Conține audio

cristina-moise-buzau

Locatar al căminului din Vintilă Vodă (foto: Cristina Moise)

În 2011, la nivel guvernamental se stabilea ca 67 de spitale urbane şi rurale să fie transformate în cămine pentru vârstnici. Ulterior au fost inclusiv proteste de stradă ale cadrelor medicale, pacienţilor şi sătenilor din mai multe zone care au dorit păstrarea spitalului aşa cum îl ştiau dintotdeauna, fapt pentru care în acest moment numai 18 astfel de cămine au fost înfiinţate. În numeroase cazuri spitalele au fost desfiinţate însă clădirile sunt în conservare ori au trecut în privat devenind spitale pentru bolnavi cronici.

În judeţul Buzău, din trei propruneri de desfiinţare s-a reuşit aşa cum a impus Guvernul într-un singur caz. Jumătatea de stat a spitalului comunal Vintilă Vodă a fost desfiinţată şi este astazi cămin pentru 47 de bătrâni din judeţe diferite ale ţării. Lista de aşteptare conţine tot timpul cel puţin 10 persoane.

Guvernul, prin Ministerul Muncii si Solidarităţii Sociale, a semnat în 2011 un contract de subvenţionare a acestor cămine, atribuind 1410 lei pe lună pentru persoană, dar doar pana la 31 decembrie 2013.

Termenul se apropie, iar la Vintila Vodă, de la primarul Constantin Petcu şi până la vârstnici nu se ştie nimic sigur: va continua Guvernul să finanţeze căminul ori va fi condamnat la închidere?


Etichete reporterii radio romaniacămine de batranivarstniciBuzau

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live