Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Noiembrie 2021
Vizualizari: 460
Comentează add

Se propune instituirea unui moratoriu privind construcţia benzinăriilor, modificarea taxelor de import la produsele petroliere, interzicerea revânzării en-gros.i

Rep.Moldova - Proiect pt noi reglementări în vânzarea produselor petroliere

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

În Republica Moldova un proiect de lege al majorităţii parlamentare propune instituirea unui moratoriu privind construcţia benzinăriilor, modificarea taxelor de import la produsele petroliere, interzicerea revânzării en-gros a acestor produse şi majorarea amenzilor în domeniu.

Mariana Vasilache de la Radio Chişinău, a transmis mai multe detalii.


Mariana Vasilache: Proiectul prevede introducerea unui moratoriu de şase luni la construcţia staţiilor Peco. Potrivit autorilor, numărul mare de benzinării duce la majorarea cheltuielilor companiilor, ceea ce se răsfrânge asupra tarifului. În Republica Moldova numărul de maşini care sunt deservite zilnic la o staţie de alimentare este de câteva ori mai mic decât media regională. Un alt amendament prevede eliminarea taxei fixe pentru importul produselor petroliere şi înlocuirea acesteia cu o taxă de 10 lei / tonă, ceea ce, în opinia autorilor, va stimula concurenţa. La fel se propune majorarea de până la zece ori a amenzilor pentru petrolişti şi interzicerea revânzării en-gros a produselor petroliere.


Etichete republica moldovabenzinăriiproduse petroliere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live