Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

8 Octombrie 2018
Vizualizari: 491
Comentează add

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, şi ministrul chinez de externe, Wang, au schimbat reproşuri pe fondul înrăutăţirii relaţiilor bilaterale.

Replici tensionate între şefii diplomaţiei din SUA şi China

sergiu-stet

 Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo.        Foto: commons.wikimedia.org/wiki/File:Mike_Pompeo_Official_Portrait_112th_Congress.jpg,

Întâlnirea de luni, 8 octombrie, dintre înalţi diplomaţi ai SUA şi Chinei a devenit tensionată, secretarul de stat american Mike Pompeo şi ministrul chinez de externe şi consilier de stat, Wang, schimbând reproşuri, pe fondul înrăutăţirii relaţiilor bilaterale, transmite Reuters.

"În contextul în care partea americană a escaladat în mod constant disputa comercială împotriva Chinei, aceasta a adoptat de asemenea o serie de acţiuni în privinţa problemei legate de Taiwan şi a lansat critici nefondate în legătură cu politicile interne şi externe ale Chinei", a declarat Wang într-o apariţie publică alături de Pompeo.

Secretarul de stat al SUA, care îl informa pe Wang în legătură cu vizita pe care a efectuat-o în Coreea de Nord, unde s-a întâlnit cu liderul Kim Jong-un, a declarat: "În legătură cu problemele pe care le-aţi amintit, avem un dezacord fundamental. Avem mari îngrijorări în legătură cu măsurile luate de China".


Etichete Mike PompeoWangSUAChinarăzboi comercialcomerţtarifeCoreea de NordKim Jong-un,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live