Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Noiembrie 2018
Vizualizari: 529
Comentează add

Astăzi se desfăşoară repetiţia pentru parada miliară care va avea loc de Ziua Naţională a României la Arcul de Triumf din Bucureşti.

Repetiţie generală pentru Parada militară de 1 Decembrie

radiojurnal

  Foto: Arhivă

Astăzi se desfăşoară repetiţia pentru parada miliară care va avea loc de Ziua Naţională a României la Arcul de Triumf din Bucureşti.
 
Peste 4000 de militari şi specialişti din MAPN, MAI, din SRI şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor cu peste 200 de mijloace tehnice şi aproximativ 50 de aeronave sunt aşteptaţi să participe la defilarea de 1 decembrie. Alături de ei se vor afla şi 500 de militari străini.
 
Repetiţia a debutat cu trecerea peste Arcul de Triumf a echipamentelor de tehnică de luptă ale forţelor terestre, ale poliţiei române, ale poliţiei de frontieră, pompierilor militari, SRI sau jandarmeriei urmate de defilarea detaşamentelor de militari ale diverselor arme în frunte cu militari care purtau uniforme specifice armatei române din timpul primului război mondial. La repetiţie a participat şi un grup de călăreţi, care a reprezentat simbolic cavaleria armatei române din anul 1918.
 
Comandantul paradei, generalul locotenent Adrian Tonea, a vorbit despre noutăţile paradei care va avea loc pe 1 decembrie.
 
General locotenent Adrian Tonea: În primul rând, transportorul blindat pentru trupe Piranya 5, câteva elemente legate de tehnica de sprijin logistic, câteva detaşamente care amintesc de tradiţiile istorice ale armatei române, toate centrate pe simbolistica paradei de anul acesta, centenarul marii uniri.
 
Reporter: La repetiţii au fost prezente mai multe zeci de persoane care s-au bucurat de frumuseţea paradei militare.
 
- Mă bucur mult că am putut să vin de la Râmnicu Vâlcea ca să văd această repetiţie pentru parada de 1 Decembrie. E ceva extraordinar, e pentru prima oară când văd o paradă de o asemenea anvergură.
 
- Îmi face plăcere să văd, chiar sunt nişte momente emoţionante. Cu siguranţă o să vin şi pe 1 decembrie şi vreau să vină şi nepoatele să vadă, pentru că este un suflu patriotic. Îmi plac echipamentele, şi maşinile, şi parada, şi băieţii sunt frumoşi şi am văzut o grămadă de fete, ţi-e mai mare dragul să te uiţi la ei!
 
Reporter: Repetiţia a decurs bine, comandantul paradei precizând că mai sunt de pus la punct numai câteva mici elemente care ţin de coordonare.

Etichete repetitieparada militara1 Decembrie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live