Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Roxana Vasile, Paris

29 Iulie 2010
Vizualizari: 1301
Comentează add

Ministrul de interne francez a mai dispus dezmembrarea urgentă a taberelor ilegale folosite de ţiganii francezi şi de romii imigranţi şi expulzarea imediată a celor care se află ilegal în Franţa.

"Repatriere cvasi-imediată" a romilor delicvenţi din Franţa

roxana-vasile-paris

Ministrul francez de interne, Brice Hortefeux. Foto: Reuters.

Guvernul francez a stabilit miercuri, într-o reuniune de urgenţă convocată de preşedintele Nicolas Sarkozy, un plan de măsuri pentru gestionarea problemelor create de ţiganii nomazi şi de romii imigranţi.

Ministrul de interne francez a dispus dezmembrarea urgentă a taberelor ilegale folosite de aceştia şi expulzarea imediată a celor care se află ilegal în Franţa.

"Întâlnirea a vizat sancţionarea unor comportamente ilicite şi ilegale, nu stigmatizarea unei comunităţi", a declarat ministrul de interne, Brice Hortefeux, care a precizat că în următoarele trei luni vor fi evacuate jumătate din taberele sau imobilele ocupate ilegal de romi sau de ţiganii nomazi francezi. 

"Vom proceda la repatrierea cvasi-imediată, în Bulgaria şi România, a romilor care se fac vinovaţi de fraude sau atingeri aduse ordinii publice.

"Vom propune României să trimită poliţişti în Franţa, iar, în paralel, să primească poliţişti francezi în România", a spus Brice Hortefeux.

Reuniunea de miercuri a fost criticată atât de stânga politică, cât şi de asociaţiile ţiganilor şi de apărătorii drepturilor omului, care au apreciat-o drept o modalitate de a pune semnul egalităţii între o etnie şi delincvenţă.

Reuniunea a fost convocată după ce, recent, ţigani francezi au atacat Jandarmeria şi au devalizat magazine dintr-o comună din centrul ţării, ca represalii la uciderea unui membru al comunităţii lor.


Etichete Etnia romăFranţaromiimigranţitabereBrice Hortefeuxexpulzarerepatriereetnie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live