Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 19 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

22 Septembrie 2015
Vizualizari: 1035
Comentează add

Reprezentantul României, vicepremierul Gabriel Oprea, a votat împotriva cotelor obligatorii, deoarece "România nu susţine relocarea de refugiaţi pe baze obligatorii".

Repartizarea a 120.000 de refugiaţi, adoptată de UE "cu o largă majoritate"

sorin-solomon

Foto: MAI   

UE a ajuns la un acord cu "o largă majoritate" cu privire la repartizarea a 120.000 de refugiaţi
 
Uniunea Europeană a ajuns la un acord cu "o largă majoritate" cu privire la repartizarea a 120.000 de refugiaţi, transmite AFP, preluată de Agerpres.
 
Reprezentantul României, viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a votat împotriva unei astfel de măsuri, reiterând poziţia de principiu conform căreia România nu susţine relocarea de refugiaţi pe baze obligatorii, se arată într-un comunicat al MAI.
 
Totodată, vicepremierul Gabriel Oprea a depus o declaraţie care motivează raţiunile poziţiei ţării noastre, pentru a fi ataşată la minuta reuniunii Consiliului JAI.
 
În intervenţia sa, ministrul de interne român a susţinut că România îşi menţine punctul de vedere conform căruia mecanismul de relocare internă a refugiaţilor trebuie să aibă un caracter voluntar, fapt pentru care va vota împotriva impunerii unor cote obligatorii.
 
„România susține eforturile vizând identificarea unor soluții viabile și durabile în gestionarea fenomenului migrației cu care se confruntă Uniunea Europeană și reiterează angajamentul față de principiul solidarităţii. Reamintind Concluziile Consiliului European din 25-26 iunie 2015, prin care statele membre și-au manifestat solidaritatea față de persoanele aflate în nevoie de protecție internațională, pe baza principiului voluntariatului, România consideră că impunerea unor cote obligatorii nu reprezintă o soluție viabilă la problema refugiaților. Sunt tratate, astfel, doar simptomele imediate şi nu cauzele fenomenului.
 
"O provocare de asemenea anvergură nu poate fi rezolvată prin impunerea unui sistem automat de redistribuire a imigranților. Este absolut necesar să se țină seama de specificitățile fiecărui stat membru și de capacitatea sa efectivă de primire și integrare a imigranților” a afirmat vicepremierul Gabriel Oprea în intervenţia sa din cadrul Consiliului JAI.
 
Potrivit Reuters, planul a fost aprobat  la Consiliul JAI, dar Cehia, Slovacia, România şi Ungaria au votat împotrivă, a anunţat ministrul de interne ceh pe Twitter. 

Etichete cereri de azilUErefugiaţicriza emigranţilorEurostatUEminiştri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live