Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 August 2020
Vizualizari: 184
Comentează add

Se estimează că lucrările se vor desfăşura pe parcursul a cinci luni, iar costul se ridică la 110 milioane de lei.

Reparaţii capitale la Aeroportul Internaţional Henri Coandă la pista 2

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

La Aeroportul Internaţional Henri Coandă au început lucrările de reparaţii capitale ale pistei 2. Se estimează că acestea se vor desfăşura pe parcursul a cinci luni, iar costul se ridică la 110 milioane de lei.

Până la finalizarea modernizării, traficul aerian va fi operat pe pista 1, i-a explicat reporterului RRA, Alex Lancuzov, purtătorul de cuvânt al Companiei Aeroporturi Bucureşti, Valentina Iordache.


Valentin Iordache:
Vorbim de lucrări de modernizare a pistei 2, deschisă în 1986. Ultima reparaţie capitală s-a făcut în 1996. Acum discutăm de înlocuire dalelor, acolo unde sunt degradate, dar şi lucrări de drenaj, de canalizare şi, de asemenea, refacerea integrală a balizajului. Având în vedere traficul redus în această perioadă, se va putea lucra pe întreaga perioadă a lucrărilor. Traficul se va opera pe pista 1, care are o capacitate suficientă pentru desfăşurarea în siguranţă a întregului trafic actual.


La aeroportul Otopeni se lucrează şi pentru trenul direct între Gara de Nord şi terminalul Sosiri, cu termen estimat de finalizare în luna octombrie.


Etichete Aeroportul Internaţional Henri Coandălucrări reparaţii capitalepista 2

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live