Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 14 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Constanţa Comănici

6 Iunie 2011
Vizualizari: 1959
Comentează add

Primul ministru afirmă că România ar putea pierde bani europeni din cauză că legislaţia privind organizarea administrativ-teritorială "nu mai corespunde criteriilor de acordare a fondurilor europene".

Reorganizarea administrativ-teritorială "este necesară"

constanta-comanici

Premierul Emil Boc.

Premierul Emil Boc a propus la întâlnirea cu parlamentarii PD-L susţinerea unui proiect de lege privind reorganizarea administrativ-teritorială.

Propunerea urmează să fie discutată în coaliţie.

Primul ministru afirmă că reorganizarea se impune pentru că legislaţia în domeniu este foarte veche şi nu mai corespunde criteriilor de acordare a fondurilor europene. 

"Dacă nu facem această reformă, România îşi diminuează serios şansele ca din 2013 să mai aducă bani europeni, pentru că, în Europa, banii se dau pentru absorbţia fondurilor pe componenta administrativă, pe structuri apropiate de cele regionale, adică, astăzi, ceea ce avem nu funcţionează pe interes naţional", a declarat Emil Boc. 

PD-L va propune şi opoziţiei să discute proiectul de reorganizare administrativ-teritorială.

Opoziţia susţine crearea de regiuni cu structuri de conducere

Opoziţia are, însă, o propunere pe această temă, inclusă în programul politic propriu.

Liberalii susţin crearea de regiuni cu structuri de conducere alese, care ar cuprinde fiecare între două şi patru judeţe actuale.

Unul dintre autorii programului liberal pentru administraţia publică, deputatul Victor Paul Dobre, susţine că reorganizarea teritorială este, în acest moment, necesară. 

"În momentul de faţă, lipsa regiunilor către care să dirijăm o serie din banii care acum vin la Bucureşti ne-ar fi permis şi o mai bună absorbţie a fondurilor europene şi probabil şi o dezvoltare mai substanţială în planul dezvoltării durabile", a declarat Victor Paul Dobre. 

O poziţie comună a PNL şi PSD este aşteptată la sfârşitul acestei săptămâni, când va fi prezentat programul USL pe segmentul de administraţie publică.


Etichete Emil BocreorganizareadministraţiePDL

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live