Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

26 Martie 2019
Vizualizari: 806
Comentează add

Statele din UE vor renunţa la schimbarea sezonieră a orei, începând din 2021, potrivit unui vot din PE.

Renunţarea la ora de vară în UE din 2021

-

Parlamentarii Uniunii Europene au votat marţi pentru revocarea practicii de a da ceasurile cu o oră înainte primăvara şi înapoi toamna, în statele blocului comunitar, începând din aprilie 2021, cu doi ani mai târziu faţă de propunerea iniţială a Comisiei Europene. Parlamentul European a votat cu 410 la 192 de voturi în favoarea încetării practicii de schimbare sezonieră a orei. Votul nu este decisiv în această chestiune, însă va alcătui baza discuţiilor cu statele membre UE, pentru redactarea unei legislaţii finale.

Ţările membre nu şi-au exprimat, încă, poziţia în această privinţă. Legislaţia europeană actuală prevede ca toate statele din bloc să schimbe ceasul cu o oră înainte în ultima duminică din martie şi înapoi cu o oră în ultima duminică din octombrie. Comisia Europeană a propus, în septembrie, revocarea acestei practici, după ce un sondaj de opinie la nivel european a relevat că majoritatea cetăţenilor îşi doresc acest lucru. 4,6 milioane de oameni au răspuns la sondaj, iar 84% s-au pronunţat pentru încetarea practicii de schimbare a orei. Conform propunerii comisiei, statele membre ar urma să nu îşi mai schimbe ora înainte şi înapoi în timpul anului, însă vor fi libere să decidă în care zonă de timp vor să rămână - la ora de iarnă sau la cea de vară, informează Reuters preluată de RADOR.

Schimbarea sezonieră a orei a constituit subiect de dezbatere şi în SUA, unde legislatorii au încercat fără succes să o abolească. Rusia a decis în 2011 să rămână la ora permanentă de vară, pentru a îmbunătăţi confortul cetăţenilor săi, însă a trecut la ora permanentă de iarnă în 2014, după reclamaţii din partea populaţiei. Cele mai multe state din afara Europei şi din America de Nord nu îşi schimbă ora pe parcursul anului.
 


Etichete ora de varaora de iarnaschimbare ora 2021

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live