Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Marţi, 17 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

7 Iunie 2021
Vizualizari: 319
Comentează add

Relaxări ale restricţiilor referitoare la condiţile de intrare în Spania.

Relaxări ale restricţiilor referitoare la condiţile de intrare în Spania

florin-lepadatu

Vaccinare în sala polivalentă WiZink Center din Madrid. Arhivă foto: Annamaria Damian.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI : Relaxări şi în Spania, de această dată în ceea ce priveşte condiţiile de intrare în ţară.

Orice persoană vaccinată cu unul /dintre/ cele patru seruri aprobate în Uniunea Europeană este primită fără nicio altă condiţie.

Ceilalţi trebuie să prezinte un test COVID negativ, fie el PCR sau test rapid, acesta din urmă cu un preţ mult mai mic - notează, de la Madrid, corespondenta RRA, Annamaria Damian: Certificatul de recuperare după boala COVID este și el acceptat, pe lângă cel de vaccinare. Astfel, Spania dorește să reactiveze turismul, grav lovit de restricțiile din pandemie. Spania este o destinație sigură și suntem gata să ne recuperăm poziția de lider la nivel mondial în turism - a transmis ministrul sănătății, Carolina Darias, pe rețelele sociale. Persoanele care doresc să intre în Spania trebuie să completeze un formular de control sanitar prin aplicația "Spain Travel Health". În porturi și aeroporturi există două puncte de control, diferențiate de originea pasagerilor. Celor care provin din țări considerate cu risc epidemiologic ridicat le vor fi verificate documentele, iar executivul amintește că se acceptă doar persoane vaccinate cu seruri aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului și recunoscute de Organizația Mondială a Sănătății. Călătorii care ajung în Spania din țări fără risc vor fi supuși unui control rapid prin codul QR obținut cu ajutorul aplicației "Spain Travel Health". O dată cu intrarea în vigoare a certificatului european COVID digital, controlul rapid va fi garantat. Toate aceste noi reguli sunt obligatorii atât pentru cei care vin în Spania în vacanță sau cu alte scopuri, dar și pentru cei care se află în tranzit. Pentru copiii cu vârste până la șase ani nu este nevoie de aceste documente speciale sau de controale.


Etichete spaniavaccinare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live