Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 31 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

21 Septembrie 2020
Vizualizari: 311
Comentează add

În Franţa, Ministerul Educaţiei a anunţat că va relaxa protocolul sanitar din şcoli, astfel încât activitatea acestora nu va mai putea fi suspendată atât de uşor ca până acum.

Relaxarea protocolului sanitar în şcolile din Franţa

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Foto: Agerpres/EPA.

În Franţa, Ministerul Educaţiei a anunţat că va relaxa protocolul sanitar din şcoli, astfel încât activitatea acestora nu va mai putea fi suspendată atât de uşor şi de repede ca până acum. 

Închiderea grădiniţelor şi a şcolilor primare în cazul apariţiei unui caz pozitiv de coronavirus nu va mai fi automată, a anunţat ministrul educaţiei naţionale, Jean-Michel Blanquer, în această dimineaţă.

Abia după apariţia a peste trei cazuri, în aceeaşi clasă, se poate lua decizia închiderii clasei respective şi nu a întregii şcoli. Când sunt confirmate până la trei cazuri, copiii testaţi pozitiv sunt plasaţi în izolare la domiciliu, iar ceilalţi îşi continuă activitatea, a explicat ministrul:

Jean-Michel Blanquer: Suntem la 2000 de clase închise, desigur este o cifră care se schimb de la o zi la alta şi care va scădea fără îndoială în zilele următoare odată cu aplicarea noului protocol. Acesta se bazează pe mai multe cercetări potrivit cărora copiii se contaminează foarte puţin între ei şi există o foarte slabă transmitere a virusului de la copii la adulţi. Noul protocol ne va permite să avem tot mai puţine clase închise. 

În Franţa, toate creşele, grădiniţele, şcolile şi liceele au fost deschise la 1 septembrie cu toţi elevii prezenţi în clase, cu aplicarea unor măsuri de protecţie sanitară, însă fără distanţare./lcoman 


Etichete (ii)frantaprotocolsanitarrelaxare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live