Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Februarie 2015
Vizualizari: 1179
Comentează add

Scăderea TVA, cu 4 puncte procentuale, şi reducerea sau eliminarea accizelor pentru unele produse ar putea intra în vigoare chiar de anul acesta - a anunţat ministrul de finanţe.

Relaxarea fiscală ar putea intra în vigoare de anul acesta

radiojurnal

Ministrul finanțelor, Darius Vâlcov. Foto: gov.ro.

Scăderea TVA, cu 4 puncte procentuale, şi reducerea sau eliminarea accizelor pentru unele produse ar putea intra în vigoare chiar de anul acesta - a anunţat, astăzi, ministrul de finanţe.

Darius Vâlcov nu a spus şi data exactă, pentru a preveni reducerea vânzărilor pentru aplicarea relaxării fiscale.

"Sunt două din măsuri, şi aici vorbim de reducerea TVA-ului şi reducerea accizelor, care nu vor aştepta momentul în ianuarie 2016, tocmai pentru a nu crea un gol în perioada noiembrie-decembrie, în ceea ce priveşte consumul în România, atunci când populaţia, poate şi agenţii economici, ar fi tenaţi să aştepte 1 ianuarie, pentru a vedea această reducere de taxe şi de accize, că intră în vigoare", a spus Darius Vâlcov.

Ministrul de finanţe a mai estimat că România va înregistra o creştere economică de 4,4%, anul viitor, ca urmare a acestor măsuri de relaxare fiscală.

Prim-vicepreşedintele PNL, Adreea Paul, a declarat că, în noul proiect al Codului Fiscal, trei dintre măsurile propuse sunt proiecte de lege, deja iniţiate de liberali.

Andreea Paul susţine ideea unui echilibru între stat şi contribuabili, într-un nou sistem fiscal.

"Diminuarea TVA, eliminarea taxei pee clădirile speciale şi asupra accizei la carburanţi - sunt doar trei din aceste exemple. Relaţia dintre stat şi contribuabil trebuie fundamental redefinită: drepturi şi obligaţii, în oglindă, tratament egal între stat şi contribuabil, nicidecum hărţuirea contribuabilului sau asaltarea lui cu modificări intempestive şi cu n taxe şi tarife parafiscale, aşa cum s-a întâmplat până în prezent", a declarat Andreea Paul. 


Etichete TVAtaxeDarius Vâlcovministrufinanţeeliminareaccizerelaxare fiscalăcreştere economicăAdreea Paullege

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live