Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Martie 2017
Vizualizari: 659
Comentează add

Putin spune că Rusia şi Turcia au revenit pe calea cooperării pe multe planuri. A fost semnat şi un acord privind un fond comun de investiţii în valoare de un miliard de dolari.

Relaţiile între Rusia şi Turcia sunt deplin normalizate

radiojurnal

  Vladimir Putin. Foto: kremlin.ru.

Rusia şi Turcia şi-au normalizat pe deplin relaţiile bilaterale, potrivit declaraţiilor oficiale făcute ieri de la  Moscova.    

Corespondentul nostru, Alexandr Beleavschi, ne-a informat că la finalul întâlnirii dintre preşedinţii Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan, aceştia au subliniat reintrarea în normalitate a relaţiilor bilaterale după incidentul din noiembrie 2015, când aviaţia turcă a doborât în Siria un bombardier rus.  

Preşedintele Fedetaţiei Ruse a apreciat relaţiile cu Turcia ca fiind de o importanţă deosebită.

Vladimir Putin: Se poate constata cu certitudine că ţările noastre au revenit pe calea cooperării pe multiple planuri ca parteneri. Subliniez că noi considerăm Turcia un partener de cea mai mare importanţă şi intenţionăm să menţinem cu ea un dialog politic intens la cel mai înalt nivel.  

Cu ocazia întâlnirii dintre cei doi preşedinţi au fost semnate mai multe documente bilaterale, incusiv Planul de cooperare în domeniile economic, comercial, tehnico-ştiinţific şi cultural pe 2017-2020, cât şi acordul privind înfiinţarea unui fond comun de investiţii în valoare de un miliard de dolari.

Vladimir Putin a dat  o înaltă apreciere şi conlucrării ruso-turce în Siria pe linia serviciilor secrete şi ministerelor Apărării, care, a spus el, a permis, cu ajutorul Iranului, semnarea acordului de încetare a focului şi lansarea procesului de negocieri intersiriene de la Astana.

Cele două ţări vor continua să coopereze în Siria împotriva ISIS şi a altor grupări teroriste, a mai subliniat liderul de la Kremlin.


Etichete putinsummitrusiaturciarelaţii bilateralevladimir putinRecep Tayyip Erdogan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live