Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI Marţi, 10 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Monica Chihaia, Atena

16 Noiembrie 2013
Vizualizari: 1552
Comentează add

Ministrul român al Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a efectuat vineri o vizită oficială de o zi în capitala elenă la invitaţia omologului său, Evaggelos Venizelos.

Relaţiile economice dintre Grecia şi România, în creştere

monica-chihaia-atena

Ministrul român de externe, Titus Corlăţean (stânga) şi omologul său grec, Evaggelos Venizelos (dreapta). Foto: Monica Chihaia.

Răspunzând invitaţiei omologului său, Evaggelos Venizelos, ministrul român al Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a efectuat vineri o vizită oficială de o zi în capitala elenă.

Întâlnirea celor doi oficiali, programată vineri la amiază, a adus pe masa discuţiilor dezvoltarea regională, dar şi subiecte de actualitate în relaţiile bilaterale: domeniul investiţiilor, proiectele de infrastructură, cooperarea în sectorul economic, energiei şi transporturilor.

De asemenea, şeful diplomaţiei române a supus atenţiei omologului său importanţa exploatării potenţialului turistic al celor două ţări şi încurajarea relaţiilor culturale.

În contextul preluării de către Grecia, în prima jumătate a anului viitor, a preşedinţiei Consiliului UE şi al preşedinţiei în exerciţiu a SEECP (Procesul de Cooperare Sud-Est Europeană,) pe care România o deţine în intervalul iulie 2013 - iunie 2014, au fost luate în discuţie mai multe subiecte de interes comun, aflate pe agenda europeană.

Printre acestea: consolidarea Uniunii Economice şi Monetare, evoluţiile din Balcanii de Vest şi perspectivele extinderii UE, Parteneriatul Estic şi Summit-ul de la Vilnius.

În cadrul conferinţei de presă organizate după încheierea discuţiilor au fost evidenţiate relaţiile istorice dintre cele două popoare, prezentul care le uneşte pe drumul pro-european, priorităţile comune de perspectivă imediată, dar şi cele pe termen lung.

Fireşte, cei doi miniştrii au făcut referiri şi la partida de fotbal care se desfăşoară în această seară pe stadionul Iorgos Karaiskakis din Pireu între selecţionatele Greciei şi României pentru calificarea la Campionatul Mondial de anul viitor, din Brazilia.

Evaggelos Venizelos a declarat că susţine echipa ţării sale şi speră într-o victorie.

Întrebat la rândul său de jurnalişti, şeful diplomaţiei române a ţinut să sublinieze că importantă este prestaţia jucătorilor şi frumuseţea spectacolului sportiv. Fie ca cel mai bun să învingă!, a mai spus Titus Corlăţean.

Audio: Interviu cu ministrul român de externe, Titus Corlăţean.


Etichete GreciaRomâniaministerul de externeTitus CorlăţeanUEVilniusEvaggelos VenizelosSEECP

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live