Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Septembrie 2015
Vizualizari: 1014
Comentează add

Ambasada României la Budapesta a solicitat Ministerului de Externe ungar o întrevedere, pentru a cere explicaţii suplimentare despre construirea gardului la frontiera comună.

Relaţiile diplomatice româno-maghiare, "tensionate"

radiojurnal

 Foto: captură video.     

Guvernul de la Budapesta a decis să înceapă pregătirile pentru extinderea la graniţa cu România a gardului pe care îl construieşte la frontiera cu Serbia. 
 
Măsura, anunţată de ministrul de externe, este luată pentru a face faţă unei eventuale schimbări a rutei folosite de migranţi. 
 
Ministerul român de Externe a apreciat, însă, că ridicarea unui gard între două state membre ale Uniunii Europene şi care sunt parteneri strategici nu este un gest corect din punct de vedere politic, în conformitate cu spiritul european. 
 
Potrivit redactorului nostru, Carmen Gavrilă, Ambasada noastră la Budapesta a solicitat Ministerului de Externe ungar o întrevedere, pentru a cere explicaţii suplimentare despre această iniţiativă. 
 
În acest context, partea ungară a informat asupra nemulţumirii legate de o declaraţie a premierului român privind maniera de tratare a solicitanţilor de azil de către autorităţile ungare, iar însărcinatul cu afaceri al Ambasadei României la Budapesta a fost convocat la sediul Ministerului de Externe ungar. 
 
Relatează corespondentul Radio România, Emil Groza.  
 
Ministerul ungar de Externe a precizat astăzi, printr-un comunicat, că secretarul de stat Levente Magyar l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al Ambasadei României de la Budapesta, după unele declaraţii ale premierului Victor Ponta referitoare la modul în care Ungaria tratează problema imigraţiei. 
 
Ministerul de Externe a informat că oficialul ungar şi-a exprimat dezacordul în legătură cu faptul că premierul român încearcă să îşi salveze prestigiul moral prin minciuni antimaghiare. 
 
MAE ungar a mai arătat că este în mod special dezagreabil faptul că, după ce Guvernul României nu a reuşit să îşi pregătească ţara până acum pentru aderarea la Spaţiul Schengen, cataloghează din afară, prin epitete absurde, statul care îşi îndeplineşte, depunând eforturi, sarcinile privind apărarea frontierelor externe ale UE. 
 

Guvernul de la Budapesta va protesta faţă de orice critici nedrepte, indiferent de unde vor veni acestea, a mai precizat Ministerul ungar de Externe. 


Etichete Guvernul de la Budapestaextinderea la graniţa cu România a gardului pe care îl construieşte la frontiera cu SerbiaAmbasada noastră la Budapesta a solicitat Ministerului de Externe ungar o întrevederedeclaraţii ale premierului Victor PontaSpaţiul Schengen,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live