Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

26 Octombrie 2018
Vizualizari: 498
Comentează add

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a subliniat că este crucial ca relaţiile dintre China şi Japonia să fie bune, într-o perioadă de incertitudini şi instabilitate la nivel mondial.

"Relaţiile dintre China şi Japonia au revenit pe calea corectă"

sergiu-stet

  Preşedintele Chinei, Xi Jinping     Foto: https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=44366613.

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a declarat că relaţiile cu Japonia au revenit pe calea corectă, după întânirea pe care a avut-o la Beijing cu premierul nipon, Shinzō Abe.

Preşedintele Xi a subliniat că este crucial ca relaţiile dintre China şi Japonia să fie bune, într-o perioadă de incertitudini şi instabilitate la nivel mondial.

Vizita este considerată un demers al celei de-a doua şi, respectiv, a treia mare economie a lumii de a contracara impactul unui război comercial în desfăşurare cu Statele Unite.

După discuţiile purtate cu premierul chinez, Li Keqiang, domnul Abe a anunţat începutul unei noi ere a relaţiilor dintre ţara sa şi China.

"Odată cu dezvoltarea Chinei, a venit vremea ca China şi Japonia să contribuie la nivel global. Sunt foarte bucuros că mă aflu astăzi aici alături de premierul Li şi toţi ceilalţi, pentru acest punct de cotitură istoric", a spus premierul nipon.


Etichete Xi Jinping,Shinzō AbeChinaJaponiarelaţiieconomie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live