Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 14 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

15 Decembrie 2015
Vizualizari: 692
Comentează add

Premierul Turciei, Ahmet Davutoglu, a efectuat o vizită de lucru în Bulgaria, unde s-a întâlnit cu omologul său, Boiko Borisov, şi cu preşedintele Rosen Plevneliev.

Relaţiile cu Bulgaria, ”printre priorităţile Turciei”

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

Prim-ministrul turc, Ahmet Davutoglu. Foto: aqbaar.com.

Premierul Turciei, Ahmet Davutoglu, a declarat, astăzi, la Sofia, că în următorii patru ani relaţiile cu Bulgaria se vor situa printre priorităţile ţării sale.

Oficialul turc a efectuat o vizită de lucru în Bulgaria, unde s-a întâlnit cu omologul său, Boiko Borisov, şi cu preşedintele Rosen Plevneliev.

Două organizaţii naţionaliste şi proruse au protestat faţă de vizita premierului turc.    

În urma întâlnirii sale cu Boiko Borisov, pe care l-a numit "prietenul meu bun", Ahmet Daavutoglu a declarat că în următorii 4 ani, în care va fi prim-ministru, relaţiile cu Bulgaria se vor situa printre priorităţile sale, volumul comerţului bilateral, care acum este 5 miliarde de dolari, va creşte într-un mod simţitor.

Bulgaria şi Turcia vor realiza un tren de mare viteză Sofia-Istanbul şi interconexiunea sistemelor de gazoducte, prin care în sud-estul Europei vor fi tranzitate gaze azere.

În aprilie, la Sofia, va avea loc şedinţa comună a guvernelor, Davutoglu a mulţumit lui Borisov pentru sprijinul acordat integrării europene a Turciei.

La rândul său, primul-ministrul al Bulgariei a anunţat că Sofia va lucra cu Atena şi Ankara pentru dieversificarea livărilor de gaze naturale în Balcani.

Cu 6-7 luni în urmă au avut planuri - a adăugat Borisov, făcând aluzie la proiectele eşuate cu Rusia.

El a mulţumit Turciei pentru eforturile depuse în ultimele luni, în vederea slăbirii presiunii migranţilor la frontiera cu Bulgaria.


Etichete relaţiile cu Bulgariaprintre priorităţile Turcieipremierul TurcieiAhmet Davutoglu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live