Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 20 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Ianuarie 2019
Vizualizari: 360
Comentează add

Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, a vorbit şi despre regândirea structurii anului şcolar, astfel încât semestrul de studiu să nu mai fie divizat de vacanţe.

Reintroducerea repetenţiei la clasele primare e doar în stadiul de idee

radiojurnal

 

Ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, susţine că este nevoie de măsuri legislative astfel încât copiii care nu învaţă bine să poată fi lăsaţi repetenţi şi până în clasa a treia.

În opinia şefei Ministerului Educaţiei de la Bucureşti, aceste schimbări ale legilor ar contribui la reducerea decalajelor dintre copiii de vârstă şcolară. 

"Am vorbit despre reintroducerea repetenţiei şi vreau să clarific foarte exact lucru acesta, dar am vorbit de faptul că nu avem repetenţie până în clasa a III-a. Intenţia mea era să vorbesc de acele metode pe care trebuie să le aplicăm în aşa fel încât un copil absolvent al claei a IV-a, deci al ciclului primar să ştie să citească, să ştie să calculeze, să ştie să scrie corect. Va trebui să ne luăm toate măsurile necesare în aşa fel încât să nu ne trezim că la evaluarea de la clasa a VIII-a avem copii care nu scriu corect, care nu ştiu să citească sau nu ştiu să scrie. Deci, măsuri reparatorii, măsuri care să reducă decalajul, chiar să elimine decalajul dintre copiii aceleiaşi clase, va trebui să luăm şi asta vom face", a anunţat ministrul Ecaterina Andronescu..

După ce a fost audiată în comisia de specialitate a Parlamentului European, unde a prezentat priorităţile preşedinţiei României în domeniu, ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu a susţinut că un copil care nu învaţă prea bine ar putea fi chemat la şcoală în timpul verii pentru a recupera materia, aşa cum se întâmplă în Franţa, sau în cursul săptămânii.

Doamna Andronescu a vorbit şi despre regândirea structurii anului şcolar, astfel încât semestrul de studiu să nu mai fie divizat de vacanţe.


Etichete Ecaterina Andronescu,educaţieşcoalăînvăţămâtstructură

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live