Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 04 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Aura Neag, Londra

25 August 2020
Vizualizari: 469
Comentează add

În şcolile din Scoția toți copiii mai mari de 12 ani trebuie să poarte mască pe coridoare și în spațiile publice din școli. În Anglia nu este necesară purtarea măștii în școli.

Regulile anti-coronavirus sunt diferite în școlile din M. Britanie

aura-neag-londra

Foto: Arhivă.

Regulile de prevenire a răspândirii noului coronavirus sunt diferite în școlile din Regatul Unit, în funcție de zonă.

Unii profesori se plâng că autoritățile centrale creează confuzie. Între timp apar și primele focare în unitățile de învățământ unde a început școala.

În şcolile din Scoția, primele redeschise în Marea Britanie acum două săptămâni, au apărut deja infecții cu coronavirus în rândul profesorilor.

Cel mai mare focar s-a registrat într- școală din Dundee, unde 17 cadre didactice s-au îmbolnăvit și școala ar trebui să fie închisă.

Pentru a limita transmiterea noului virus, autoritățile din Scoţia au decis ca toți copiii mai mari de 12 ani să poarte mască pe coridoarele și în spațiile publice din școli, începând de luni.


Nicola Sturgeon, premierul Scoției: Întâi de toate, în aceste spații copiii se amestecă unii cu alții, se vorbește mai tare și există riscul transmiterii virusului prin aer şi, în fine, în aceste spații nu există de regulă ventilație corespunzătoare.


Reporter: În Anglia, însă, se aplică alte reguli. Aici şcoala reîncepe săptămâna viitoare, iar guvernul de la Londra susține că deocamdată nu este nevoie de purtarea măștii în școlii de către copii.


Premierul Boris Johnson: În chestiunea măștilor dacă să fie sau nu purtate în anumite contexte ne vom baza pe ceea ce spun dovezile medicale. Dacă trebuie să schimbăm regulile, desigur că o vom face.


Reporter: Mai mulți profesori și sindicate acuză însă guvernul central, condus de Boris Johnson, că nu acordă sprijinul necesar pentru redeschiderea școlilor în Anglia, iar în privința măștilor, creează confuzie.


Etichete regulimarea britaniescoliscotiaanglia(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live