Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

27 Iulie 2020
Vizualizari: 564
Comentează add

Reguli noi pentru românii care ajung la Roma cu autocarul

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

  Foto: Elena Postelnicu

Toți călătorii, care vin la Roma din România, în autocare, chiar dacă vor fi obligați să intre în carantină, vor fi testați la bordul autovehiculelor - potrivit unei ordonanțe a regiunii Lazio, care va intra în vigoare mâine. O corespondență de la Elena Postelnicu.
 
Reporter: Pe lângă măsura izolării la domiciliu a tuturor cetățenilor care sosesc din România, fiecare regiune în parte este liberă să aprobe alte reguli de prevenție, dacă este necesar.
 
În Lazio, consilierul pe probleme de sănătate, Alessio d'Amato, a anunțat că, potrivit unei ordonanțe regionale care va intra în vigoare de mâine, toate persoanele care se întorc din țara noastră în autocare vor fi testate pentru coronavirus. Prioritatea noastră este să apărăm Roma şi Lazio, a explicat d'Amato. Testele vor fi efectuate direct la bordul autocarelor, călătorii putând să coboare abia după aceea.
 
Există însă numeroase microbuze care vin dinspre România cu pachete, dar și cu pasageri pe care îi lasă în afara autogărilor și care, prin urmare, ies de sub controlul autorităților sanitare italiene. L
 
a Roma, îngrijorarea a crescut după ce două românce au rezultat pozitive în urma testelor efectuate în autogara Tiburtina, după o călătorie de 24 de ore cu un autocar pe traseul Bacău-Roma. Numai în capitala italiană, în familii, lucrează 38.000 de românce care, la revenirea din țară, ar putea să-i îmbolnăvească pe bătrânii sau pacienții cu diverse patologii de care se ocupă.
 
(PH)

Etichete ItaliaRomacovid-19romani(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live