Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

16 Iulie 2020
Vizualizari: 189
Comentează add

Zonele cu focare de coronavirus depistate vor fi închise mult mai strict, iar locuitorii nu vor putea să traverseze granițele instituite.

Reguli mai aspre de carantină zonală în Germania

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Germania a anunțat joi, 16 iulie, noi măsuri menite a ajusta răspunsul autorităților în cazul focarelor de coronavirus depistate, prin introducerea unor restricții mai aspre la adresa localnicilor unor zone mai restrânse.

Agenția Reuters amintește că, spre deosebire de unii dintre vecinii săi, în loc să izoleze locuitorii, Germania a gestionat pandemia prin măsuri mai puțin deranjante, precum închiderea școlilor și a barurilor și interzicerea reuniunii grupurilor mari de oameni.

Luna trecută, în Germania a apărut o controversă legată de o situație izbucnită la o fabrică de precesare a cărnii din vestul țării, iar autoritățile au decis instituirea de restricții în două districte care găzduiesc peste 650 de mii de oameni.

În contextul începerii sezonului de vacanță de vară, localnicii au putut să părăsească zona, însă hoteluri din unele regiuni din țară au refuzat să-i cazeze, considerându-i cu risc ridicat. În cadrul noii strategii anunțate de guvernele regionale și federale, zonele cu focare de coronavirus depistate vor fi închise mult mai strict, iar locuitorii nu vor putea să traverseze granițele instituite.

Aceste măsuri de izolare vor fi însă aplicabile mai degrabă districtelor individuale, nu zonelor administative, mai largi, după cum se proceda până acum. Pragul pentru instituirea noilor măsuri rămâne de 50 de noi infecții la 100.000 de locuitori în decurs de o săptămână, însă autoritățile locale pot restricționa, acum, călătoriile ne-esențiale înspre și dinspre zonele afectate dacă acest prag de 50 de infecții este atins sau dacă rata de răspândire a virusului este incertă.

Pentru implementarea și stabilirea limitării călătoriilor, unitățile de cazare "vor avea interdicție de a prelua clienți proveniți din zone cu coronavirus" care nu dețin un test actualizat pentru COVID-19 care să ateste că nu au fost infectați


Etichete carantinăGermaniareguli

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live