Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Sâmbătă, 20 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

23 Ianuarie 2019
Vizualizari: 490
Comentează add

Medicii spun că vaccinarea este cea mai bună metodă prin care ne putem proteja de boală.

Reguli de igienă în cazul gripei

adriana-turea

Gripa a făcut o nouă victimă a 29-a, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, este vorba despre un bărbat de 62 de ani din judeţul Bihor.

El suferea şi de alte boli şi nu era vaccinat.

Medicii spun că vaccinarea este cea mai bună metodă prin care ne putem proteja de boală. Reporterul nostru Adriana Turea vine cu mai multe informaţii.


Reporter: Specialiştii au explicat că virusurile sunt transmise atunci când o persoană atinge ceva care este contaminat cu germeni şi apoi îşi atinge nasul, ochii sau gura. Este bine să evităm contactul cu persoanele bolnave şi să păstrăm o distanţă de cel puţin 1 metru faţă de orice persoană cu simptome de gripă. În acelaşi timp, trebuie să respectăm regulile de igienă personală - spune managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, doctor Alis Grasu:


Alis Grasu: Nu se va strănuta sau se va tuşi în mediul ambiant sau în palme, se vor folosi şerveţele sau batiste igienice care ulterior vor fi depozitate în spaţii special amenajate. Nu se va expectora pe stradă, nu se vor arunca la întâmplare secreţiile nazale, astfel încât să crească riscul de transmitere a infecţiilor; în perioada acestor viroze sezoniere sau în perioada gripei ne vom spăla de foarte multe ori pe mâini pe fiecare dată când trebuie să mâncăm, când venim de afară şi intrăm într-un mediu familial.


Reporter: De asemenea, este indicat să evităm zonele aglomerate.


Etichete Reguli de igienă în cazul gripeimedicipacientigripa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live