Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

28 Septembrie 2010
Vizualizari: 1238
Comentează add

Potrivit ministrului italian de interne, Roberto Maroni, înăsprirea regulilor referitoare la cetăţenii Uniunii Europene aflaţi ilegal în Peninsulă trebuie să se facă înainte de intrarea României în spaţiul Schengen.

Reguli "aspre" pentru cetăţenii UE aflaţi ilegal în Italia

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Potrivit ministrului italian de interne, Roberto Maroni, înăsprirea regulilor referitoare la cetăţenii Uniunii Europene aflaţi ilegal în Peninsulă trebuie să se facă înainte de intrarea României în spaţiul Schengen.

Ministrul a făcut afirmaţia în cadrul unei şedinţe extraordinare organizate la Prefectura din Milano. Scopul întâlnirii lui Maroni cu administraţia locală a fost acela de a discuta despre situaţia romilor din taberele ilegale demolate în oraşul Milano.

Cu două luni în urmă, primăria şi ministerul au demarat ”planul Viminale”, prin care cetăţenii de etnie romă care îndeplineau condiţiile de şedere în Italia ar fi primit apartamente de închiriat la preţ redus. Încă de la bun început, consilierii de la primărie din formaţiunile politice Pdl (”Poporul Libertăţii”) şi Liga Nordului s-au opus cu vehemenţă iniţiativei.

Cele 25 de apartamente promise romilor nu vor mai fi disponibile pentru ei, a mai subliniat în şedinţa cu autorităţile locale minisrul Maroni. În acest context, prefectul de Milano, Gian Valerio Lombardi va trebui să găsească o altă soluţie pentru găzduirea romilor.

La întâlnirea cu autorităţile milaneze, ministrul Roberto Maroni a anunţat că va propune Parlamentului ca persoanele din UE care nu îndeplinesc condiţiile de şedere în Italia să fie expulzate conform Directivei europene 38/2004. ”Orice iniţiativă de acest gen trebuie întreprinsă cât mai repede posibil, înainte de intrarea României în spaţiul Schengen”, a ţinut să sublinieze oficialul italian.

Referitor la taberele autorizate, Maroni a precizat ca acolo se vor face controale printre romii acceptaţi până în prezent. Cei care comit infracţiuni şi cei care nu îşi trimit copiii la şcoală vor fi expulzaţi.


Etichete Etnia romăItaliaRoberto MaroniUESchengenromi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live