Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

28 Martie 2017
Vizualizari: 532
Comentează add

Conform noilor reglementări solicitanţii de azil nu pot înainta pe teritoriul Ungariei ci trebuie să aştepte în zonele de tranzit, nişte tabere încercuite, verificarea cererii lor.

Reglementări noi privind migraţia au intrat în vigoare în Ungaria

rador

  Foto: Arhivă.

 În Ungaria au intrat în vigoare noile reglementări privind migraţia ilegală. Potrivit noilor reglementări, mult mai severe faţă de cele de până acum, solicitanţii de azil trebuie să aştepte în zonele de tranzit verificarea cererii lor. Conform modificărilor legislative adoptate în Parlamentul de la Budapesta pe 7 martie, la propunerea Guvernului ungar, în contextul crizei generate de migraţia în masă, solicitarea de azil poate fi înaintată doar personal, în zonele de tranzit situate la graniţă.

Conform televiziunii de stat de la Budapesta, până la încheierea verificării cererii de azil, solicitantul trebuie să aştepte în zona de tranzit şi poate părăsi teritoriul Ungariei doar spre exterior, în cazul zonelor de tranzit existente, spre Serbia. Copiii cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani, care sosesc fără însoţitori, vor fi plasaţi, de asemenea, în perioada procedurilor de stabilire a statutului de refugiat tot în zona de tranzit.

Copiii cu vârsta sub 14 ani şi care vin fără însoţitori sunt plasaţi într-un cadru instituţional de protecţie a copilului. Conform noilor reglementări, cei care nu se află în locul stabilit, se consideră că au încălcat legea.

Noile măsuri mai prevăd că în perioada de criză, poliţia poate reţine cetăţenii străini care se află ilegal pe teritoriul Ungariei, respectiv ei poţi fi reţinuţi nu numai în zona de opt kilometri de la graniţă, şi conduşi înapoi la graniţă, cu condiţia să nu fie suspectaţi de săvârşirea unor infracţiuni.

Potrivit Ministerului ungar de Interne, scopul ridicării a încă unui gard la graniţa cu Serbia este împiedicarea mişcării libere pe teritoriul ţării, respectiv pe teritoriul UE, a imigranţilor cu statut neclar şi, implicit, diminuarea riscului de securitate.

Ministerul ungar de Interne a mai anunţat că Poliţia, Armata şi Biroul pentru Imigrări sunt pregătite pentru intrarea în vigoare a noilor măsuri. În zonele de tranzit de la Röszke şi Tompa au fost amplasate deocamdată 324 de containere. Pachetul de legi, care a fost publicat în Monitorul Oficial din Ungaria pe 20 martie, intră în vigoare în a opta zi de la promulgare.


Etichete RöszkeTompagardmigranţilege

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live