Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 06 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Daniel Neguţ

20 Septembrie 2012
Vizualizari: 3144
Comentează add

Încheierea de asigurări obligatorii pentru proprietarii care au deja poliţe facultative a fost suspendată de justiţie.

Reglementare privind poliţa obligatorie, suspendată

daniel-negut

Foto: Arhivă.

La începutul acestei luni, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) ne anunţa că trebuie să ne asigurăm casa de două ori, o dată facultativ şi o dată obligatoriu, pentru că asigurările facultative nu ar mai cuprinde şi riscurile din poliţa obligatorie (şi anume, pentru cutremure, alunecări de teren şi inundaţii, ca fenomene naturale), iar – la rândul ei - cea obligatorie este pentru o sumă asigurată de cel mult 20.000 de euro, mult prea mică pentru valoarea de piaţă a unei locuinţe.

Ei, bine, ieri am aflat că românii care au respectat cerinţele publicate de CSA în urmă cu mai puţin de o lună, au platit banii degeaba pentru poliţa cerută de stat, în cazul în care şi-au mai făcut şi asigurare facultativă.

După cum transmite Mediafax, Curtea de Apel Bucureşti a decis, ieri – la solicitarea unei firme de asigurări – suspendarea executării acelui ordin al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor care stabilea, printre altele, că proprietarii de locuinţe ce doreau să-şi acopere riscul pentru valori mai mari decât nivelul acoperit de asigurarea obligatorie, trebuiau să cumpere poliţe facultative doar după ce încheiau poliţa obligatorie.

Cu alte cuvinte, dacă doriţi să vă asiguraţi casa pentru o valoare mai mare decât cei 20.000 de euro, va fi nevoie acum doar de e o singură asigurare, nu de două.

Trebuie, însă, ca această poliţă facultativă să includă şi riscurile asigurării obligatorii, adică cele trei riscuri majore: cutremure, alunecări de teren sau inundaţii.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este executorie, dar poate fi atacată cu recurs – mai scrie Mediafax.

Însă, rămâne în continuare valabilă prevederea conform căreia proprietarii care nu-şi asigură locuinţa deloc riscă să fie amendaţi cu până la 500 de lei de către autorităţile locale.

În plus, cei care nu au asigurare şi sunt afectaţi de cele trei calamităţi naturale menţionate, nu vor mai primi bani de la stat pentru refacerea gospodăriilor afectate.


Etichete CSAasigurare pentru locuinţăalunecări de terencutremurinundaţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live