Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

29 Septembrie 2015
Vizualizari: 615
Comentează add

Firmele implicate și primăria reîncep discuțiile despre bani și datorii, cu câteva săptămâni înainte de venirea iernii.

Reglări de conturi "pentru ca bucureștenii să beneficieze de căldură"

atena-teognoste

 Foto: Arhivă. 

Directorul general al ELCEN Marcel Nicolaescu a declarat astăzi că este într-o situație tensionată cu principalii furnizori de gaze naturale din cauza datoriilor acumulate.

Nicolaescu spune că a ajuns la un acord împreună cu Romgaz pentru eșalonarea datoriei de 362 milioane de lei pe o perioadă de 2 ani astfel încât să nu fie întreruptă, după data de 15 octombre, furnizarea de gaze astfel încât bucureștenii să beneficieze în continuare de apă caldă și căldură în sezonul de iarnă.

Directorul ELCEN, Marcel Nicolaescu a mai declarat că Primăria Capitalei trebuie să aloce până la sfârșitul anului aproximativ 450 de milioane de lei în contul RADET astfel încât Regia de termoficare să-și plătească o parte din datoriile către producătorul de energie termică.

Directorul ELCEN spune că este de acord să semneze un protocol cu Primăria Capitalei pe o perioadă de 10 ani pentru eșalonarea datoriei istorice de 3,6 miliarde de lei cu condiția ca până la sfârșitul anului municipalitatea să plătească 200 de milioane de lei.

În plus de această sumă municipalitatea ar mai trebui să asigure încă 140 de milioane de lei reprezentând diferența de tarif  pe care municipalitatea s-a angajat că o suportă pentru populație. 

Directorul general al ELCEN Marcel Nicolaescu a mai precizat că în această iarnă va înființa un comandament de iarnă împreună cu RADET pentru asigurarea agentului termic către populație.


Etichete apa caldacaldura

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live