Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Mai 2018
Vizualizari: 692
Comentează add

Regizorul Lucian Pintilie a murit, în această seară, la Spitalul Elias din Capitală. În vârstă de 84 de ani, regizorul fusese internat duminică în spital, în stare foarte gravă.

Regizorul Lucian Pintilie a murit în această seară la vârsta de 84 de ani

radiojurnal

FOTO: AGERPRES

Regizorul Lucian Pintilie a murit, în această seară, la Spitalul Elias din Capitală, după cum a confirmat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Silvius Negoiţă.
 
În vârstă de 84 de ani, regizorul fusese internat duminică în spital, în stare foarte  gravă, în contextul acutizării mai multor afecţiuni cronice. 
 
Absolvent al Institutului de Arta Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, el a montat o serie de spectacole la Teatrul Bulandra, printre care : "Copiii soarelui" , "Proştii sub clar de lună" , "D'ale carnavalului" şi "Revizorul", spectacol interzis de cenzura comunistă dupa cea de-a treia reprezentaţie. 
 
Lucian Pintilie a rămas în memoria iubitorilor de film şi prin pelicule cinematografice, precum: "De ce trag clopotele, Mitică", film de asemenea interzis în perioadă comunistă, iar după 1989 , "Balanţa" sau  "Niki Ardelean, colonel în rezervă". 

Etichete RegizorLucian Pintiliedeces

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live