Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Mihaela Helmis

1 Noiembrie 2016
Vizualizari: 1037
Comentează add

Teatrul Radiofonic este considerat a fi „scena acustică” a întregii țări, cu cel mai numeros public, unic în peisajul mass-media cultural și artistic.

Regizoarea Ilinca Stihi despre importanța teatrului radiofonic Regizoarea Ilinca Stihi despre importanța teatrului radiofonic - Conține audio

mihaela-helmis

Teatrul Radiofonic este considerat a fi „scena acustică” a întregii țări, cu cel mai numeros public, unic în peisajul mass-media cultural și artistic.

Asa ca Radio Romania aduce azi, in aceasta zi speciala, un omagiu acestei forme de cultura.

Prima piesa de teatru la microfon din România a fost difuzata la 18 februarie 1929 - se numea „Ce știa satul... de Ion Valjan, iar in 1932 se transmitea primul spectacol de teatru radiofonic pentru copii „Cireșica”. In octombrie 2009, Radio România a lansat primul stream online de teatru radiofonic din țară cu înregistrări din Fonoteca de Aur.

Iar in aceasta toamna, Radio România, prin Teatrul Naţional Radiofonic, a obtinut o nouă recunoaştere internaţională.

Spectacolul Biblia neagră a lui William Blake, scenariul și regia artistică Ilinca Stihi a primit  Mențiunea specială a juriului la secţiunea Radio Drama, a Festivalului Prix Italia 2016.

MIhaela Helmis a discutat in aceasta zi speciala, cu regizoarea Ilinca Stihi despre importanta teatrului radiofonic pentru Apel Matinal.

AUDIO: Apel matinal.


Etichete apel matinalteatrul radiofonicradio romaniaregizoarea Ilinca StihiRadio DramaFestivalul Prix Italia 2016Spectacolul Biblia neagră a lui William Blake

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live