Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BUNA DIMINEATA, ROMANIA! - continuare Miercuri, 19 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Februarie 2018
Vizualizari: 716
Comentează add

Regizoarea Adina Pintilie a cucerit premiul Ursul de Aur al Festivalului Internaţional de Film de la Berlin pentru pelicula "Touch me not".

Regizoarea Adina Pintilie a cucerit premiul Ursul de Aur

radiojurnal

Regizoarea Adina Pintilie a cucerit premiul Ursul de Aur, februarie 2018. Foto: Stefanie LOOS / AFP.

Marele Premiu al Festivalului Internaţional de Film de la Berlin ajunge din nou în România. Regizoarea Adina Pintilie a cucerit Ursul de Aur pentru pelicula "Nu mă atinge-mă" - "Touch me not", la scurt timp după ce a primit un Urs de Argint la secţiunea lungmetraj de debut.

Vizibil emoţionată, Adina Pintilie care nu se aştepta să primească Ursul de Aur a urcat pe scena Berlinalei pentru a primi Marele premiu.

Adina Pintilie: Este foarte important acest premiu, pentru că ne-ar plăcea ca dialogul pe care îl propune filmul să ajungă peste tot în lume. Aşadar îi invităm pe spectatori la dialog, pe voi toţi. Este momentul să-i sărbătorim pe cei care au făcut parte din echipa mea. Mulţumesc întregii echipe pentru încrederea arătată în această lungă călătorie, mulţumesc juriului şi festivalului.

"Touch me not", regizat de Adina Pintilie este un film despre intimitate, ca aspect fundamental al existenţei umane. Este o coproducţie europeană, filmată pe o perioadă de 10 săptămâni, între anii 2015 şi 2017, cu o distribuţie mixtă de actori profesionişti şi persoane reale.

Este pentru a doua oară când Marele Premiu al Berlinalei îi este acordat unui regizor din România. În 2013 Călin Peter Netzer a câştigat Ursul de Aur pentru filmul "Poziţia copilului". De altfel, Netzer a făcut parte anul acesta din juriul secţiunii pentru lungmetraj de debut, la care laureată a fost tot românca Adina Pintilie.


Etichete Regizoarea Adina Pintiliepremiul Ursul de AurFestivalul Internaţional de Film de la BerlinpeliculaTouch me not

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live