Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

6 August 2022
Vizualizari: 261
Comentează add

Regiunea Odesa este deocamdată cea mai sigură din sudul Ucrainei, potrivit reprezentantului administrației militare regionale.

Regiunea Odesa, „cea mai sigură din sudul Ucrainei”

mario-balint

Odesa este unul dintre cele mai mari orașe din Ucraina. Foto: Arhivă/ Oleg Reytov/ pixabay

Realizator: Ciprian Sasu - Reporter: Mario Balint
Realizator: Următoarea etapă majoră a războiului din Ucraina va avea loc în sudul ţării, apreciază serviciul britanic de informaţii militare, care citează concentrările de trupe ruse în zonă. Şi Kievul este cu ochii pe acea regiune, unde în ultimele săptămâni a lansat numeroase contraatacuri şi a bombardat căi de comunicaţii şi depozite de muniţie, în pregătirea unei ofensive mai ample. Forţele ruse, pe de altă parte, au continuat să bombardeze localităţi, inclusiv Mikolaiv, un oraş strategic a cărui cucerire le-ar deschide calea spre Odesa. Deocamdată, însă, Mikolaivul rezistă, după cum transmite corespondentul RRA, Mario Balint:  

Reporter: Guvernatorul regiunii, Vitali Kim, este convins că trupele ruse nu vor putea să captureze orașul în următoarele luni. Potrivit acestuia, Mikolaivul se află sub protecția sigură a armatei ucrainene de sud, ca urmare a atacurilor de precizie lansate de sistemele HIMARS și alte arme occidentale. La rândul său, regiunea Odesa este deocamdată cea mai sigură din sudul țării, potrivit reprezentantului administrației militare regionale Odesa, Serghei Bratciuk. 

Serghei Bratciuk: Situația în Odesa este sub control, așa cum a fost și de la începutul războiului, de pe data de 24 februarie. Avem un sistem foarte bun de apărare, un sistem foarte bun de interceptare și țintire, care ne permite să păstrăm în siguranță populația orașului. Forțele de apărare teritorială lucrează foarte bine, iar acest lucru se poate vedea în victoriile și rezultatele pe care le-am avut împotriva rușilor. De exemplu, am lovit de aici, din Odesa, navele maritime rusești, aviația rusească a fost lovită și a fost eliberată Insula Șerpilor. Vreți un alt exemplu? La noi în regiune acum s-a finalizat campania de recoltare a cerealelor. Regiunea Odesa este pe primul loc din punct de vedere al agriculturii, pentru că noi am strâns deja recolta. Populația se reîntoarce în oraș, revin familiile cu copii, ceea ce dovedește că situația de securitate este una bună.

Reporter: Cele două regiuni sudice, Odesa și Mikolaiv, se află sub jurisdicția autorităților de la Kiev.


Etichete (ii)ucrainaodesa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live