Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

20 Mai 2022
Vizualizari: 213
Comentează add

Volodimir Zelenski a acuzat forţele ruse de faptul că încearcă să ucidă cât mai mulţi ucraineni şi să provoace cât mai multe daune posibile, repetând că "Rusia comite un genocid".

Regiunea Donbas a fost distrusă complet, spune președintele Ucrainei

sergiu-stet

     Fost Spital din Slaviansk, regiunea Doneţk, Ucraina.        Foto: Sergiu Şteţ.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a afirmat că forţele ruse au "distrus complet" regiunea industrială Donbas şi a acuzat Moscova de efectuarea unor bombardamente lipsite de sens, pe măsură ce îşi intensifcă ofensiva, transmite corespondentul Reuters.
 
Totodată, Volodimir Zelenski a acuzat forţele ruse de faptul că încearcă să ucidă cât mai mulţi ucraineni şi să provoace cât mai multe daune posibile, repetând acuzaţia conform căreia Rusia comite un genocid.
 
Zelenski a mai spus că, în timp ce forţele ucrainene continuă să elibereze regiunea Herson, de la est de Kyiv, Rusia încearcă să exercite mai multe presiuni în Donbas, situat în partea de sud-est a Ucrainei.
 
"Este iadul acolo - iar aceasta nu este o exagerare", a spus Zelenski într-un mesaj video transmis în timpul nopţii, adăugând că 12 persoane au fost ucise joi, în "bombardamentul brutal şi absurd" din Severodoneţk.
 
"Sunt atacuri constante asupra regiunii Odesa, asupra oraşelor din centrul Ucrainei. Donbas este distrus complet", a spus Zelenski, adăugând: "Aceasta este o tentativă deliberată şi criminală, de a ucide cât mai mulţi ucraineni cu putinţă, de a distruge cât mai multe case, clădiri sociale şi întreprinderi". 

Etichete HersonVolodimir ZelenskiDonbasUcraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live