Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Miercuri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carl Josephs, Londra

8 Mai 2015
Vizualizari: 983
Comentează add

Alegătorii au dat crezare argumentului lui Davin Cameron, potrivit căruia, conservatorii au condus cu bine ţara prin criza economică.

Regina îi încredințează lui David Cameron formarea guvernului

carl-josephs-londra

Prim-ministrul Marii Britanii, David Cameron. Foto: gov.uk/flicker.

Premierul britanic în exerciţiu, David Cameron, va fi primit în scurt timp de regină, care ar urma să-i încredinţeze, din nou, formarea Guvernului, după victoria clară a Partidului Conservator în alegerile legislative de ieri.

Au rămas de atribuit 13 din cele 650 de locuri din Camera Comunelor, iar conservatorii mai au nevoie de doar 3 mandate pentru a putea guverna singuri.

Rezultatul reprezintă o surpriză majoră.

Chiar şi în momentele dinainte alegerilor, ieri dimineaţa, sondajele de opinie preziceau că niciun partid nu va câştiga majoritatea şi se vorbea mult despre permutările cerute de formarea unei coaliţii de guvernământ.

Discuţiile s-au încheiat acum, iar liderul Partidului Conservator, actualul şi viitorul prim-ministru, David Cameron, se poate gândi la o guvernare pe cont propriu.

"Spun unii, şi am spus-o deseori şi eu, că un singur sondaj de opinie contează: acela din ziua alegerii.

"Şi nu sunt sigur că dacă acest lucru a fost vreodată mai adevărat ca acum.

"Cred că am primit un răspuns pozitiv la o campanie electorală pozitivă despre protejarea economiei noastre, crearea locurilor de muncă, despre rezultatele guvernării din ultimii cinci ani, dar, în principal, despre programul pentru următorii cinci", a afirmat David Cameron.

În timp ce conservatorii sărbătoresc victoria, Partidul Laburist, de opoziţie, este profund şocat, a fost anihilat practic în Scoţia, unde Partidul Naţionalist Scoţian a câştigat aproape toate locurile şi a eşuat în Anglia în încerarea de a-i învinge pe conservatori.

Ceilaţi mari învinşi sunt liberal-democraţii, care au fost în coaliţie cu conservatorii, în ultimii cinci ani, partidul a pierdut 46 de locuri, rămânând cu doar opt mandate.

Ce pare să se fi întâmplat, este că oamenii au votat data trecută cu liberal-democraţii, i-au ales acum pe conservatori şi nu pe laburişti, aşa cum prognozau sondajele de opinie.

Se crede că mulţi votanţi liberali-democraţi au fost dezamăgiţi de coaliţia cu conservatorii.

Analişii au acum de lucru, pentru a explica, de ce.

Sondajele de opinie au fost însă exacte, când au prezis, că Partidul Independenţei Regatului Unit, UKIP, nu va câştiga mai mult de două locuri, în pofida victoriei din algerile europarlamentare de anul trecut.

Posibila explicaţie ar fi, că Partidul Conservator a preluat mesajul antieuropean al UKIP.

Ceea ce este foarte clar, este că alegătorii au dat crezare argumentului lui Davin Cameron, potrivit căruia, conservatorii au condus cu bine ţara prin criza economică, iar acum trebuie să li se ofere ocazia să-şi continue programul pentru încă cinci ani. 


Etichete ReginaDavid CameronPartidul Conservatorvictorieformarea guvernului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live