Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

9 Iunie 2017
Vizualizari: 1009
Comentează add

În urma alegerilor anticipate Partidul Conservator intră la guvernare alături de Partidul Unionist Democratic nord-irlandez

Regina Elisabeta II i-a dat Theresei May mandatul pentru un nou guvern

-

 Premierul britanic, Theresa May. Foto: Arhivă

Premierul Theresa May a primit astăzi din partea Reginei Elisabeta a II-a mandatul pentru constituirea unui nou guvern, în urma alegerilor anticipate de ieri. Aceasta înseamnă intrarea la guvernare alături de Partidul Conservator a micii formaţiuni Partidul Unionist Democratic.

Analiştii susţin însă că premierul May deţine în prezent o poziţie politică fragilă şi că funcţionarea în timp a noului guvern va fi limitată. 

Corespondentul special Pavel Ionescu transmite că alianţa găsită astăzi de conservatori cu mica formaţiune nord-irlandeză le aduce mandate parlamentare în plus şi vine să suplinească astfel cele 318 locuri obţinute la alegerile de ieri.

Noul guvern depăşeşte astfel pragul majorităţii politice şi poate să îşi promoveze legile. În discursul susţinut în faţa uşii de la Downing Street 10, dna Theresa May a subliniat, fără să dea mai multe detalii, că promisiunea Brexitului va fi îndeplinită.

Theresa May: "Guvernul pe care îl voi conduce va pune în centrul a tot ce va face corectitudinea şi oportunitatea, aşa că împreună vom duce la bun sfârşit promisiunea Brexitului, iar în următorii 5 ani vom construi o ţară în care nici o persoană sau comunitate nu va fi lăsată de izbelişte."

Pe de altă parte, într-un interviu, directorul regional pentru Europa de la Economist Intelligence Unit, partea de analiză a corporaţiei The Economist, consideră că rezultatulalegerilor prelungeşte instabilitatea politică şi noul guvern va avea o durată scurtă de viaţă.

"Majoritatea noului guvern va fi una de lucru. Va fi de fapt un guvern minoritar, plus un aranjament cu Partidul Democrat Unionist din Irlanda de Nord, va fi una fragilă. Ea va fi tot timpul supusă la teste de o tot mai puternică majoritate parlamentară şi acesta va fi şi scopul lui Jeremy Corwin, să se folosească de momentul ascendent şi da, să obţină mai multă putere".


Etichete Theresa MayRegina Elisabeta a II-aMarea Britaniealegerinoul guvernPartidul Unionist Democratic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live