Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Aura Neag, Londra

26 Februarie 2021
Vizualizari: 435
Comentează add

Într-o discuție online cu cadre medicale implicate în campania de vaccinare în masă din Marea Britanie, Majestatea Sa a povestit experiența ei.

Regina Elisabeta a II-a îi îndeamnă pe britanici să se vaccineze

aura-neag-londra

Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a. Foto: Agerpres/EPA.

Tot mai multe tulpini ale coronavirusului apar în lume, iar companiile farmaceutice sunt în fața unei adevărate provocări pentru a găsi serul eficient pentru toate aceste mutații.

O nouă variantă a virusului a provocat, luna aceasta, în Mexic aproape 88% dintre cazurile de îmbolnăvire. În Marea Britanie, țara care a pornit campania de vaccinare în lume, dar care are și cel mai mare număr de victime pe Continentul european, peste 122.000, Regina Elisabeta a II-a a făcut apel către oameni să meargă să se vaccineze.

Suverana, în vârstă de 94 de ani, a primit serul acum câteva săptămâni. Mai multe despre mesajul său, aflăm din relatarea corespondentei noastre la Londra, Aura Neag.


Reporter: Aura Neag - Într-o discuție online cu cadre medicale implicate în campania de vaccinare în masă din Marea Britanie, Majestatea Sa a povestit experiența ei.


Regina Elisabeta a II-a: Ce pot spune este că nu a durut deloc. A fost foarte rapid. Am primit multe scrisori de la oameni care spun cât de surprinși să vadă cât de simplu este să te vaccinezi.


Reporter: În Marea Britanie, 85% din categoriile prioritare pentru vaccinare au acceptat să fie inoculate. În rândul minorităților de culoare și originare din Asia, procentul este însă mult mai mic, iar statisticile arată că aceste categorii sunt și cele mai vulnerabile la coronavirus. Regina Elisabeta a II-a a făcut apel ca oamenii să accepte vaccinul și să se gândească nu doar la ei ci și la cei din jurul lor.


Regina Elisabeta a II-a: Desigur că este dificil pentru cei care nu au făcut un vaccin niciodată, dar trebuie să se gândească la cei din jurul lor, nu doar la ei.


Reporter: Membrii Guvernului au reacționat cu entuziasm la declarațiile publice ale Majestății Sale, extrem de rare - şi spun că ele reprezintă un imens vot de încredere în programul de vaccinare.

Marea Britanie a vaccinat până acum o treime din populația adultă, inclusiv majoritatea vârstnicilor de peste 60 de ani și persoanele clinic vulnerabile.

(RS)


Etichete Regina Elisabeta a II-aMarea britanievaccinareanti-covid(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live