Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Mari Concerte Luni, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

12 Martie 2019
Vizualizari: 506
Comentează add

Un acord privind regimul general al accizelor în spaţiul comunitar ar urma sa fie ocnvenit, astăzi, la Reuniunea de la Bruxelles a miniştrilor de finanţe din UE.

Regimul accizelor în spaţiul comunitar

radu-dobritoiu

 

Un acord privind regimul general al accizelor în spaţiul comunitar ar urma sa fie ocnvenit, astăzi, la Reuniunea de la Bruxelles a miniştrilor de finanţe din UE. Pe agendă se află şi revizuirea listei negre a forului comunitar referitoare la ţările sau teritoriile care nu iau suficiente măsuri pentru combaterea fraudei şi a evaziunii fiscale. Este ce de a treia întălnire, ECOFIn fiind prezidată de ministrul roman Eugen Teodorovici. Are mai multe informaţii corespondentul RRA Amalia Bojescu.

 Reporter: Miniştrii de finanţe din statele membre trebuie să reexamineze lista cu ţările sau teritoriile din afara spaţiului comunitar care nu şi-au asumat angajamente suficiente ca răspuns la preocupările UE pentru a combate frauda şi evaziunea fiscală. Ministrul român al finanţelor, Eugen Teodorovici, spunea că s-au primit informaţii noi din partea unor state, iar lista trebuie analizată cu atenţie înainte de a fi revizuită. Un alt subiect pe agenda de astăzi este cel rferitor la directiva de armonizare a structurilor accizelor la alcool şi băuturi alccolice. Scopul reformei este în special de a moderniza normele actuale în vederea îmbunătăţirii mediului de afaceri şi a reducerii costurilor pentru micile întrerpinderi producătoare de alccol.   ugen Teodorovici: Este o discuţie pe care am puso pe agendă de ceva timp. Sunt, zic eu, progrese dar robabil că o decizie va fi luată undeva în luna mai. Un alt subiect este Invest You, un instrument foarte important pentru care preşedinţia română a adus foarte mare sprijin, dar şi aseară târziu, noaptea, am avut o discuţie cu preşedintele BEI, cu domnul vicepreşedinte Catainnen pentru a găsi o soluţie de compromis.  eporter: Miniştrii vor discuta şi despre impozitarea serviciilor digitale în contextul mai larg al impozitării economiei digitale, având în vedere şi evoluţiile de pe plan internaţional.

 

Etichete accize UEregim accize UEAmalia Bojescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live