Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Octombrie 2016
Vizualizari: 953
Comentează add

Aniversarea Majestăţii Sale are loc în anul împlinirii a 150 de ani în care Coroana Română a servit istoria României, identitatea şi continuitatea naţiunii.

Regele Mihai împlineşte vârsta de 95 de ani

radiojurnal

Regele Mihai. Foto: Arhivă.

Regele Mihai a trăit aproape un secol cu simţul datoriei, cu credinţă şi cu iubire de ţară - afirmă principesa Margareta, într-un mesaj transmis astăzi, cu ocazia împlinirii vârstei de 95 de ani de către fostul suveran.

Aniversarea Majestăţii Sale are loc în anul împlinirii a 150 de ani în care Coroana Română a servit istoria României, identitatea şi continuitatea naţiunii.

"Regele s-a opus cu demnitate şi curaj unui deceniu de sângeroase dictaturi succesive. După 1947, el a reprezentat simbolul a trei virtuţi: statalitatea, Coroana şi democraţia.

În ultimii aproape 27 de ani, Regele ne-a învăţat, prin puterea exemplului personal, principiile în care a crezut tot timpul: generozitatea, loialitatea, spiritul de răspundere", se arată în mesaj. În onoarea Regelui, diseară va avea loc un concert în beneficiul programului "Tinere Talente pe scena Ateneului Român", program derulat de Fundaţia Principesa Margareta a României.

De la ora 23:05, Radio România Actualitati va difuza în premieră piesa de teatru "Alegerea" scrisă la Versoix în anul 1960 de Majestatile lor Regele Mihai I si Regina Ana.


Etichete Regele Mihai împlineşte vârsta de 95 de ani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live