Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

25 Octombrie 2016
Vizualizari: 1302
Comentează add

De la ora 23 şi 5 minute, Radio România Actualităţi va difuza în premieră piesa de teatru "Alegerea" scrisa la Versoix în anul 1960 de Majestăţile lor Regele Mihai I şi Regina Ana.

Regele Mihai împlineşte 95 de ani

radio-romania-actualitati

 MS Regele Mihai I        Foto: familiaregala.ro.

Regele Mihai împlineşte marţi, 25 octombrie, vârsta de 95 de ani. Cu această ocazie, la Muzeul Cotroceni din Bucureşti va fi proiectat documentarul "Războiul Regelui" în regia lui John Florescu.

Tot marţi va avea loc şi un concert eveniment în beneficiul programului "Tinere Talente" pe scena Ateneului Român, program derulat de Fundaţia Principesa Margareta a României.

Fondurile strânse prin sponsorizări şi donaţii la Concertul Regal vor sprijini o nouă generaţie de bursieri.

De la ora 23 şi 5 minute, Radio România Actualităţi va difuza în premieră piesa de teatru "Alegerea" scrisa la Versoix în anul 1960 de Majestăţile lor Regele Mihai I şi Regina Ana.

Mesajul Principesei Moştenitoare Margareta 

"Sărbătorim împreună pe Regele Mihai, tatăl meu, ajuns astăzi la vârsta de 95 de ani. Aniversarea Majestăăii Sale are loc în anul împlinirii a 150 de ani în care Coroana Română a servit istoria României, identitatea şi continuitatea naţiunii. 

Regele Mihai a trăit aproape un secol de viaţă cu simţul datoriei, cu credinţă şi cu iubire de ţară.

Copil, el a reunit speranţele naţiunii, a reprezentat Statul şi instituţiile sale. Mai târziu, Regele împreună cu Regina-mamă Elena s-au opus cu demnitate şi curaj unui deceniu de sângeroase dictaturi succesive. După 1947, Regele Mihai a reprezentat simbolul a trei virtuţi: statalitatea, Coroana şi democraţia. 

În ultimii aproape douăzeci şi şapte de ani, Regele ne-a învăţat, prin puterea exemplului personal, principiile în care a crezut tot timpul: generozitatea, loialitatea, spiritul de răspundere.

Să ne aducem aminte, astăzi de Regina Ana, mama mea, care i-a stat alături Regelui, cu devotament, întreaga sa viaţă. Povestea de dragoste a părinţilor mei a mers mai departe decât destinul lor personal. Regele Mihai şi Regina Ana au trăit împreună povestea unui exil, a unei ţări şi a unei jumătăţi dintr-un secol greu de înţeles. 

Să ne arătăm admiraţia, iubirea şi respectul faţă de Regele Mihai şi să-i urăm linişte şi sănătate!" 

Principesa Moştenitoare  

Custodele Coroanei române


Etichete John Florescufilmregeprincipesa Margaretaregina AnaCoroana Română

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live