Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 06 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Helmis

15 Decembrie 2017
Vizualizari: 1346
Comentează add

Drapelul României de la Cartierul General al NATO, care este arborat alături de cele ale celorlalte ţări membre, a fost coborât în bernă

Regele Mihai I este omagiat de NATO

mihaela-helmis

 

Personalitatea Regelui Mihai I este omagiată şi la Bruxelles, la Cartierul General al Alianţei Nord-Atlantice. Drapelul României, arborat alături de cele ale statelor aliate, a fost coborât în bernă.

Este un gest simbolic de preţuire a rolului istoric jucat de fostul suveran al României şi de respect pentru dispariţia sa. Purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu, afirmă: "Cu un puternic simţ al moralităţii, Regele s-a opus tiraniei şi şi-a ajutat ţara să intre în Alianţa Nord-Atlantică şi în Uniunea Europeană".

Alteţa Sa Regala Principesa Margareta, custode al coroanei, principele Radu, celelalte fice ale regelui Mihai I şi reprezentanţi ai cătorva case regale din Europa s-au recules, în această seară, lângă sicriul Majestăţii Sale.

Cinci preoţi slujesc continuu, în timp ce pelerinajul oamenilor simpli, ce au aşteptat 5-6 ore pentru a se reculege la catafalcul Regelui Mihai, continuă. În urmă cu o oră a fost aşezat un grilaj care să oprească aşezarea la rândul ce numără încă mii de oameni.

Pe trotuarul din faţa Palatului Regal, dar şi la statuia regelui Carol I, alte sute de români, de toate vârstele, continuă să depună flori, coroane şi candele aprinse - transmite redactorul Radio România Actualităţi, Mihaela Helmis.


Etichete Regele MihaiNATOBruxellesprincipesa MargaretaPalatul Regal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live