Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

18 Iunie 2014
Vizualizari: 1920
Comentează add

Ultima semnătură a regelui Juan Carlos s-a produs pe textul legii propriei abdicări şi încheie procedura de renunţare la şefia statului, după aproape 40 de ani de domnie.

Regele Juan Carlos al Spaniei a abdicat oficial

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Regele Spania, Juan Carlos şi regina Sofia. Foto: Arhivă Reuters.

După aproape 40 de ani de domnie, regele Juan Carlos al Spaniei a abdicat oficial în favoarea fiului său, care devine de miercuri, regele Felipe al VI-lea.

La intrarea în Palatul Regal, cel care a condus ţara timp de 39 de ani a fost primit cu onoruri şi cu 21 de salve de tun.

Ultima semnătură a regelui Juan Carlos s-a produs pe textul legii propriei abdicări şi încheie procedura de renunţare la şefia statului, implicând succesiunea la tron a lui Felipe, cel mai tânăr dintre copiii săi şi unicul de sex masculin.

După ce a semnat legea, Juan Carlos, extrem de emoţionat, şi-a îmbrăţişat fiul şi i-a cedat locul, într-un gest simbolic de succesiune.

Cu lacrimi în ochi, Juan Carlos a ascultat Imnul Naţional, şi-a îmbrăţişat nepoatele şi a fost aplaudat îndelung de cei aproximativ 170 de invitaţi care au asistat la acest eveniment.

Ziua de miercuri înseamnă încheierea unei etape istorice, care a presupus trecerea de la regimul dictaturii de dreapta a lui Francisco Franco la o democraţie consolidată, ce a însemnat aderarea la Uniunea Europeană, la NATO şi, între altele, emanciparea femeii şi recunoaşterea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale.


Etichete SpaniaabdicareregeJuan CarlosFelipedomnie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live