Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 02 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

25 Martie 2019
Vizualizari: 753
Comentează add

Decizia a fost luată ca urmare a declaraţiei făcute de premierul Viorica Dăncilă cu privire la intenţia de a muta ambasada României din Israel la Ierusalim.

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei şi-a anulat vizita în România

catalin-gombos

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei. Foto: facebook.com/pg/RHCJO

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei şi-a anulat vizita pe care o avea programată în România ca urmare a declaraţiei făcute de premierul Viorica Dăncilă cu privire la intenţia de a muta ambasada României din Israel la Ierusalim, informează pagina oficială de internet a monarhiei haşemite.

Regele Abdullah al II-lea avea prevăzute întrevederi cu preşedintele Klaus Iohannis şi mai mulţi parlamentari şi trebuia să participe la două forumuri.

În cursul vizitei urmau să fie semnate mai multe documente, între care un acord şi un program de cooperare. Ierusalimul, capitală a Israelului, este revendicat drept capitală şi de palestinieni.

Din cauza disputelor dintre cele două părţi şi pentru a încuraja procesul de pace, majoritatea ţărilor au ales să nu îşi mute ambasadele de la Tel Aviv la Ierusalim până când statutul oraşului nu va fi reglementat.

Iordania a controlat până în 1967 Ierusalimul de Est iar familia regală haşemită este şi în prezent custode al locurilor sfinte din acel oraş.


Etichete Regele Abdullah al II-lea al Iordanieianulare vizitaRomaniaIerusalimViorica Dancila

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live