Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 19 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Februarie 2020
Vizualizari: 665
Comentează add

Brexitul consumat în urmă cu mai puţin de o oră "nu este sfârşitul, ci începutul unui nou act al marii noastre istorii naţionale", a declarat prim-ministrul britanic Boris Johnson.

Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a părăsit UE

radiojurnal

 

Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a părăsit Uniunea Europeană, după 47 de ani de la aderare.

Este prima ţară care decide în urma unui referendum să iasă din blocul comunitar, care numără acum 27 de membri.

Brexitul, consumat în urmă cu câteva momente, "nu este sfârşitul, ci începutul unui nou act al marii noastre istorii naţionale", a declarat prim-ministrul britanic Boris Johnson, într-un discurs către naţiune transmis cu o oră înainte de ieşirea oficială a ţării sale din Uniunea Europeană.  

Boris Johnson: Cel mai important lucru care se poate spune acum, este că această noapte nu reprezintă un final, ci este un început. Este momentul în care ne-am recăpătat dreptul de a oferi schimbarea votată de poporul nostru, fie că este vorba despre controlul imigraţiei ori de redobândirea libertăţii industriei pescuitului sau de posibilitatea încheierii de tratate comerciale libere, ori pur şi simplu de adoptarea unei legislaţii în folosul poporului nostru. Nu dorim să denigrăm ceea ce fac prietenii noştri din Uniunea Europeană. Dorim ca acesta să fie începutul unei noi ere de prietenoasă colaborare între Uniunea Europeană şi o Mare Britanie puternică, o Mare Britanie care este deopotrivă o mare putere europeană şi o putere cu adevărat globală, la nivelul aspiraţiilor noastre.


Etichete prim-ministrul britanicBoris Johnsonbrexit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live