Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Constanţa Comănici

13 Iunie 2014
Vizualizari: 930
Comentează add

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, este de părere că România mai are un drum lung şi greu până la obţinerea competitivităţii necesare intrării în zona euro.

Reformele structurale din România sunt "dureroase, dar necesare"

constanta-comanici

Mugur Isărescu Foto: captură Youtube

România îndeplineşte majoritatea criteriilor de convergenţă nominală pentru adoptarea euro, dar mai are încă un drum lung şi greu până la obţinerea competitivităţii necesare intrării în zona euro - a declarat, joi, la o conferinţă privind finanţele, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

El a adăugat că reformele structurale sunt dureroase din punct de vedere politic şi social, dar necesare pentru a asigura competitivitatea economiei naţionale.

"Reformele pieţei muncii şi ale pieţei de produse finite, dar şi alte reforme structurale sunt încă necesare pentru a obţine o convergenţă care să respecte nu numai literea, ci şi spiritul acestui proces. Ţările care urmăresc aderarea la zona euro trebuie să aleagă cu grijă momentul efectiv al adoptării monedei unice", a spus Mugur Isărescu.

Potrivit acestuia, fiecare ţară trebuie să-şi rezolte problemele interne, ca o precondiţie pentru o extindere reuşită a zonei euro.

În opinia sa, numai aşa noile state candidate vor putea să obţină şi oportunităţile oferite de moneda unică şi să devină, în timp, contributor de valoare la Uniunea Monetară.


Etichete zona euroreformecondiţiiBNRMugur Isărescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live