Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Iulie 2018
Vizualizari: 552
Comentează add

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, s-a referit la modificările Codului penal adoptate de parlamentul României.

"Reforma în justiţie trebuie să ajute în lupta împotriva corupţiei"

radiojurnal

  Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell.        Foto: Arhivă.

"Reforma în justiţie trebuie să ajute în lupta împotriva corupţiei şi în stabilirea statului de drept, nu să împiedice acest obiectiv", afirmă ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, care a răspuns întrebărilor jurnaliştilor în legătură cu modificările aduse la Codul penal.

La conferinţa de presă pe care a susţinut-o cu prilejul încheierii mandatului său de patru ani, ambasadorul Paul Brummell a vorbit şi despre colaborarea dintre România şi Marea Britanie. 

'Este un important aspect internaţional, avem o colaborare bilaterală în domeniul de securitate şi justiţie, foarte important, cu România. De exemplu, în lupta împotriva traficului de fiinţe umane, traficul de droguri şi alte criminalităţi transfrontaliere şi este important că reforma ajută astfel de colaborări internaţionale şi nu le împiedică",

Ambasadorul britanic a participat, anterior, la discuţia pe care a avut-o cu preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, cu şefii misiunilor diplomatice la Bucureşti ale statelor membre ale forului comunitar.

Preşedintele Senatului a afirmat că modificările aplicate Codului penal pun accentul, în principal, pe stabilirea şi recuperarea prejudiciilor la bugetul statului.


Etichete Paul Brummell,mandatambasadordiplomatbritaniccorupţiejustiţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live