Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ECONATURA (PLANETA ALBASTRA) Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dana Costea

9 Septembrie 2010
Vizualizari: 1354
Comentează add

Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova a anunţat oficial, invalidarea referendumului privind modul de alegere al preşedintelui organizat în 5 septembrie.

Referendumului din Rep.Moldova a fost invalidat

dana-costea

Comisia Electorală Centrală a Rep. Moldova a anunţat oficial invalidarea referendumului din 5 septembrie. Foto: Reuters.

Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova a anunţat oficial, invalidarea referendumului din 5 septembrie.

Potrivit datelor finale ale Comisiei, doar 30,29% dintre alegători şi-au exprimat votul la referendum, în condiţiile în care, pentru validare, ar fi fost nevoie de o treime dintre alegători.

Referendumul constituţional ar fi trebuit să modifice Constituţia, astfel încât preşedintele Republicii Moldova să fie ales direct de către cetăţeni, nu de parlament.

Subiectul a fost abordat, la Chişinău şi de preşedintele comisiei pentru politică externă a Senatului, Titus Corlăţean, cu lideri politici moldoveni.

Invalidarea referendumului este în opinia oficialului român " un duş rece" care să genereze anumite concluzii pentru liderii politici de la Chişinău.

"Acest duş rece sperăm că va genera anumite concluzii penru liderii politici de la Chişinău care, din păcate, nu au ştiut să promoveze de o manieră coerentă, unitară o campanie electorală pentru informarea corectă a populaţiei. Cred eu că toamna acestui an va marca, până la alegerile parlamentare anticipate, mult mai multă coerenţă şi mai multă solidaritate a actului de guvernare" a mai spus preşedintele comisiei pentru politică externă a Senatului, Titus Corlăţean .


Etichete Republica MoldovareferenduminvalidareConstituţiealegătorivotVot Moldova 2010

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live