Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Monica Chihaia, Atena

28 Iunie 2015
Vizualizari: 1285
Comentează add

Referendumul propus de guvernul de la Atena privind ultima ofertă de acord făcută Greciei de către creditorii săi a fost aprobat de majoritatea parlamentului grec.

Referendumul propus de guvernul Tsipras, aprobat de Parlament

monica-chihaia-atena

Parlamentul de la Atena. Foto: hellenicparliament.gr.

Parlamentul Greciei a aprobat, în cursul nopţii, propunerea guvernului de a organiza pe 5 iulie un referendum privind acceptarea programului de reforme al creditorilor internaţionali.

Decizia a fost adoptată după ce, ieri, miniştrii de finanţe din zona euro au decis că nu vor prelungi pachetul de asistenţă financiară pentru Grecia după 30 iunie.

Premierul Alexis Tsipras a apreciat că electoratul va respinge ceea ce a numit "ultimatumul creditorilor", însă decizia de a organiza referendumul a fost criticată dur de opoziţie prin fostul premier Antonis Samaras.

Referendumul nu face altceva decât să târască ţara în afara zonei euro, a subliniat fostul premier.

"Nici nu are sens. Instituţiile şi-au retras propunerile. Aţi eşuat dramatic", a adăugat Antonis Samaras, adresându-se guvernului pe care l-a acuzat că nu a luat nicio măsură de relansare economică, aşa cum a promis.

Mai mult chiar, a propus noi măsuri de austeritate, estimate la 8 miliarde de euro.

Măsurile pe care ar fi continuat să le ia guvernul Samaras ar fi ajuns nu la 8, ci la 16 miliarde de euro, a ţinut să precizeze în replică premierul Alexis Tsipras.

Şeful executivului de la Atena şi-a exprimat convingerea că poporul grec va transmite un mesaj clar duminica viitoare în spiritul democratiei şi al demnităţii, un da hotărât de respingere a ultimatumurilor care afectează grav tradiţia democratică a Europei.


Etichete GreciaparlamentAtenareferendumAlexis TsiprascreditorireformeAntonis Samaras

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live