Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Olga Sandu

10 Iunie 2011
Vizualizari: 1510
Comentează add

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a decis ca referendumul privind reorganizarea capitalei să nu mai aibă loc. Decizia survine întâlnirii preşedintelui Traian Băsescu cu primarul general şi cu primarii de sectoare.

Referendumul pentru Bucureşti, anulat

olga-sandu

Foto: Reuters.

Referendumul privind reorganizarea capitalei nu va mai avea loc, au decis membrii Consiliului General al capitalei.

Potrivit memorandumului de înţelegere semnat de consilierii şi de primarii de sector, "proiectul de lege a Capitalei care a determinat iniţierea referendumului nu corespunde cerinţelor actuale de dezvoltare a Bucureştiului, în consecinţă nu mai este de actualitate".

Consilierii au convenit ca în perioada următoare să se iniţieze o serie de dezbateri, pentru identificarea celor mai bune soluţii de reorganizare administrativă a oraşului, în contextul constituirii zonei metropolitane Bucureşti-Ilfov.

Primarul general, Sorin Oprescu, a propus ca banii necheltuiţi să se întoarcă în fondul de rezervă al Primăriei Municipiului Bucureşti.

Propunerea de anulare a referendumului ce trebuia să aibă loc în 26 iunie a fost formulată la întâlnirea şefului statului cu primarul general şi cu edilii de sectoare. În urma acestei întâlniri a fost convocată şedinţa consiliului pentru aprobarea anulării referendumului.

Întâlnirea, care a avut un caracter informal, a avut loc la solicitarea preşedintelui României, potrivit Primăriei Municipiului Bucureşti.

Consilierii generali au votat, în 23 mai, proiectele de hotărâre privind organizarea referendumului pentru Legea Capitalei în 26 iunie, bugetul alocat fiind de zece milioane de lei.

În 19 mai, preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu este nevoie de realizarea unui referendum în Bucureşti, precizând că s-a exagerat şi că parlamentul este cel care decide dacă se desfiinţează sectoarele Bucureştiului.


Etichete referendumBucureştireorganizareSorin Oprescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live