Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Moţatu

11 Mai 2014
Vizualizari: 830
Comentează add

Guvernul de la Kiev afirmă că rezultatele referendumurilor din Doneţk şi Lugansk nu vor avea consecinţe juridice pentru integritatea teritorială şi organizarea Ucrainei.

Referendumul din Doneţk, "o farsă militară"

sorin-motatu

Secţie de vot din estul Ucrainei. Foto: captură youtube.com

În estul Ucrainei, separatiştii au organizat referendumuri privind independenţa autoproclamatelor republici Doneţk şi Lugansk.

Aceştia susţin că prezenţa la vot este mare, însă guvernul de la Kiev afirmă că majoritatea locuitorilor acestor regiuni nu participă la vot. Statele Unite şi Uniunea Europeană au condamnat din nou acţiunile militanţilor pro-ruşi din din estul Ucrainei.

Rata de participare la vot a atins 80% în regiunea Lugansk şi 40% în Doneţk. La unele secţii de votare din Lugansk prezenţa la vot este de 90%, potrivit activiştilor pro-ruşi.

Agenţiile de presă relatează însă că în multe secţii nu există cabine de vot şi nici registre electorale, iar populaţia poate vota în orice centru.

Primele rezultate sunt aşteptate în cursul nopţii. Potrivit presei locale, pe urnele de vot din regiunea Doneţk a fost lipit steagul Republicii Populare Doneţk, peste drapelul Ucrainei, iar ordinea la toate secţiile de votare este asigurată de persoane înarmate.

În oraşul Mariupol oamenii au votat direct în stradă, în aer liber, urna de vot fiind ţinută în braţe de către o persoană îmbrăcată în haine militare.

Ucraina a calificat consultările populare drept 'o farsă criminală' finanţată de Kremlin. Guvernul de la Kiev afirmă că rezultatele acestora nu vor avea consecinţe juridice pentru integritatea teritorială şi organizarea administrativă a ţării pentru că majoritatea locuitorilor acestor regiuni nu participă la vot.

Ministerul român al Afacerilor Externe a condamnat aşa-zisele "referendumuri" organizate în regiunile Doneţk şi Lugansk şi a reiterat poziţia sa de principiu privind ilegalitatea şi natura nelegitimă a acestora.


Etichete UcrainareferendumDoneţkLugansk

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live